Turiştii străini au cheltuit 2,6 miliarde de lei în România în 2017

Autor: Georgiana Călin Postat la 03 octombrie 2017 250 afişări

În prima jumătate a anului 2017 numărul lor a crescut cu 10.9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În aceste şase luni, cei 1.2 milioane de turişti străini au cheltuit în total 2.6 miliarde de lei, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Potenţialul României drept destinaţie turistică de top rămâne, însă, neexploatat, în nevoie de iniţiative care să aducă ţara în atenţia călătorilor, potrivit reprezentanţilor Experience România.

Turiştii străini au cheltuit 2,6 miliarde de lei în România în 2017

Dintre toţi turiştii străini care vizitează România, 88.9% provin din Europa, majoritatea preferând să viziteze atracţii Bucureşti, judeţele Braşov, Sibiu, Timiş sau Cluj. Există un interes evident în tot ceea ce ţara are de oferit, motiv pentru care Experience Romania îşi propune poziţionarea României drept destinaţia preferată a turiştilor în Europa de Est.  

„Experience Romania era pasul firesc pentru noi, după succesul răsunător pe care l-a avut Experience Bucharest. România este o destinaţie complexă, potrivită oricărui tip de călător. Specialiştii care vor fi prezenţi la conferinţă înţeleg şi împart entuziasmul nostru, comunicându-l mai departe către comunităţile lor, online şi offline. Europa de Est va avea în România o destinaţie impresionantă pentru turişti”, declară Tudor Maxim, fondatorul Experience Romania.

 Experience Romania îşi propune să ducă succesul proiectului Experience Bucharest la nivel naţional. Desfăşurat în primăvară, Experience Bucharest a promovat Bucureştiul ca destinaţie de top pentru turiştii străini, dezvăluindu-le acestora experienţele autentice din capitală. Turiştii au venit din toate colţurile lumii, din locaţii îndepărtate precum Alaska, Argentina, Australia sau Japonia. Urmărită de milioane de persoane în mediul online, iniţiativa a determinat turiştii să numească Bucureştiul „bijuteria ascunsă a Europei”. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.