Turcia ar putea susţine militar atacurile împotriva Statului Islamic în Siria, afirmă Erdogan

Autor: Anna Primac Postat la 24 septembrie 2014 41 afişări

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi-a exprimat marţi susţinerea faţă de atacurile aeriene desfăşurate de Statele Unite şi aliaţii lor contra jihadiştilor din Statul Islamic (SI) în Siria, declarând că Ankara ar putea furniza sprijin militar sau logistic acestei operaţiuni.

"Văd acestea (atacurile aeriene) drept ceva pozitiv. Ar fi o idee proastă să înceteze. Acest plan trebuie să continue", a declarat Erdogan, la New York.

Întrebat cu privire la modul în care Turcia ar putea contribui la operaţiune, Erdogan a afirmat: "Vom lua toate măsurile necesare pentru a combate terorismul".

"Aceasta implică toate modalităţile de susţinere, inclusiv în mod militar şi politic. Aceasta implică un sprijin politic sau logistic", a adăugat el.

Turcia a fost criticată pentru o atitudine pasivă faţă de ascensiunea în forţă a jihadiştilor din cadrul SI, care au cucerit teritorii în Irak şi Siria, în vecinătatea frontierelor Turciei.

Însă Ankara a afirmat că prioritatea sa este de a asigura securitatea celor 46 de cetăţeni turci ţinuţi ostatici de SI, după ce au fost răpiţi în oraşul Mosul din Irak.

Avioane militare din Statele Unite, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain şi Qatar au efectuat marţi raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale grupului terorist sunnit Stat Islamic şi ale unei celule Al-Qaida, Khorasan.

"Raidurile aeriene au fost un succes", a apreciat Pentagonul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
SI,
SIRIA
/actualitate/turcia-ar-putea-sustine-militar-atacurile-impotriva-statului-islamic-in-siria-afirma-erdogan-13335456
13335456
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.