Turcan: Să promovăm agricultura ecologică prin creşterea coeficientului de la 2,43% la 20% în 2027

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 iunie 2021 34 afişări

„Vrem să încurajăm şi să promovăm agricultura ecologică prin creşterea coeficientului de la 2,43% actual la 20% pană în 2027”, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan, după o întâlnire cu producătorii locali din Sibiu.

Turcan: Să promovăm agricultura ecologică prin creşterea coeficientului de la 2,43% la 20% în 2027

„Am participat astăzi, la Sibiu, alături de domnul ministru Adrian Oros, de doamma preşedinte a Consiliului Judeţean Sibiu Daniela Cîmpean şi primari din judeţul Sibiu la o întâlnire cu producătorii locali. Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica linii viabile de finanţare pentru antreprenorii de la sat. Am discutat, de asemenea, despre problemele care au afectat mediul rural în perioada pandemiei şi despre măsurile active care au fost aplicate în acest sens”, transmite Raluca Turcan.

Ea afirmă că agricultura românească trebuie să îşi consolideze performanţele şi să deviă competitivă pe termen lung.

„Avem nevoie de o viziune pe termen cel puţin mediu, care să ofere direcţii clare de acţiune care să vizeze zone bine definite, respectiv sezvoltarea pieţelor locale prin susținerea colaborării între producători și actorii locali (consilii locale, şcoli, agenţi economici) şi promovarea produselor locale românești, asigurarea schimbului de generaţii în agricultură prin scheme de subvenţie europeană şi angajarea tinerilor în agricultură, restructurarea învăţământului profesional şi tehnic prin investiţii şi cooperare între instituţii, cercetare, inovare şi agricultură inteligentă prin parteneriate şi susţinerea de investiţii, consolidarea proprietăţii prin implementarea Codului rural şi sprijinirea zonelor cu constrângeri naturale prin susţinere financiară şi aplicarea mecanismului de ajustare (fine-tuning) a zonelor cu constrângeri, pentru o mai bună direcţionare a sprijinului către toate zonele defavorizate. Vrem să încurajăm şi să promovăm agricultura ecologică prin creşterea coeficientului de la 2,43% actual, la 20% pană în 2027 şi să stimulăm competitivitatea prin proiecte publice care să sprijine parteneriate durabile şi de succes între instituţii”, conchide Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
urcan,
agricultură ecologică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.