Turbulenţele din Italia ar putea avea efectul unui tsunami pentru zona euro

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 11 martie 2013 54 afişări

Alegerile parlamentare din Italia sunt începutul unei furtuni politice periculoase ca un tsunami care reflectă problemele mai largi ale unei zone euro care trece printr-o frag­men­tare socio-politică serioasă, a declarat eco­nomistul Nouriel Roubini, supra­numit şi Doctorul Doom pentru previziunile lui preponderent pesi­miste.

Turbulenţele din Italia ar putea avea efectul unui tsunami pentru zona euro

Alegerile parlamentare din Italia sunt începutul unei furtuni politice periculoase ca un tsunami care reflectă problemele mai largi ale unei zone euro care trece printr-o frag­men­tare socio-politică serioasă, a declarat eco­nomistul Nouriel Roubini, supra­numit şi Doctorul Doom pentru previziunile lui preponderent pesi­miste. „În Italia este începutul unei furtuni politice. Rezultatul alegerilor din Italia semnalează că majoritatea oamenilor se împotrivesc austerităţii şi nu doar în Italia, dar şi în Portugalia jumătate de milion de persoane au ieşit în stradă. În Grecia şomajul este de 25%, iar în Spania rata şomajului în rândul tinerilor este de 50%, iar aceştia sunt neliniştiţi“, a afirmat Roubini. El a devenit celebru deoarece a anticipat criza economică mondială. Alegerile parlamentare de luna trecută din Italia nu au reuşit să aducă niciunei for­maţiuni politice suficientă forţă pentru a putea conduce singură, scrie CNBC.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
zona euro,
turbulente,
nouriel roubini
/actualitate/turbulentele-din-italia-ar-putea-avea-efectul-unui-tsunami-pentru-zona-euro-10659360
10659360
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.