Tudose: Pe scurt, când spunem criză energetică în România, spunem Virgil Popescu

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 29 iunie 2022 90 afişări

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fost premier, îl critică pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre care afirmă că are un „bilanţ catastrofal, cu impact pe termen lung pentru economie şi viaţa românilor”: „Pe scurt, când spunem criză energetică în România, spunem Virgil Popescu”.

Tudose: Pe scurt, când spunem criză energetică în România, spunem Virgil Popescu

„Viaţa pe întuneric! Versurile şi muzica: Virgil Popescu. Titular la Energie de prea multă vreme, având în vedere bilanţul catastrofal, cu impact pe termen lung pentru economie şi viaţa românilor, Virgil Popescu tocmai a ajuns în punctul culminant al carierei sale guvernamentale. A găsit soluţia crizei energetice pe care el însuşi a moşit-o de zor! Pentru că e bine de ştiut că noi ajungeam în criză energetică cu sau fără război în vecinătate, din cauza închiderii de capacităţi de producţie, a creşterii dependenţei de importuri şi a blocării exploatării resurselor proprii. Pe scurt, când spunem criză energetică în România, spunem Virgil Popescu”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

Fostul premier spune că Virgil Popescu, „ambiţiosul demolator al sistemului energetic naţional vrea să fie nu doar cauza problemei, ci şi soluţia”.

„;Să încercăm să stingem un bec, dacă nu mai stăm în acea cameră, să încercăm să dăm cu un grad sau două mai puţin caloriferul sau centrala pe perioada de iarnă:”. Asta e soluţia ministrului Energiei! Nimic despre termocentralele pe cărbune, pe care vrea să le închidă, ţinând-o langa cu decarbonizarea, deşi tendinţa europeană s-a inversat în noul context, nimic despre renegocierea capitolului pe Energie din PNRR, deşi Comisia Europeană e de acord, nimic despre accelerarea lucrărilor la centrala de la Iernut, deşi se anunţă o iarnă cruntă din punct de vedere energetic. Nimic din ceea ce ar trebui să propună un ministru! Ci Virgil Popescu pur şi simplu ne stinge lumina şi ne taie căldura. De la Ceauşescu încoace n-a mai încercat nimeni să taie coada pisicii cu atâta brutalitate... Mă întreb cum stăm cu producţia de ceară, dacă tot ne întoarcem la lumânare. Că asta e singura soluţie găsită de ministrul care spune că nu se teme de remaniere, ci numai de Dumnezeu. Domnul cu mila, în cazul ăsta”, conchide Mihai Tudose.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tudose,
popescu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.