Tudose, despre Schengen: Va intra Croaţia fluierând şi Bulgaria şi cu noi nici nu vom fi pe ordinea de zi

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 decembrie 2022 2555 afişări

Tudose, despre Schengen: Va intra Croaţia fluierând şi Bulgaria şi cu noi nici nu vom fi pe ordinea de zi

Principalii vectori în dosarul aderării României la Spaţiul Schengen sunt preşedintele, premierul, ministrul de Interne, ministrul de Externe, afirmă eurodeputatul PSD Mihai Tudose, fost premier: „Toţi din familia PNL, din familia de dreapta”.

„O să spun exact ce gândesc şi ce am aflat pe aici. Eu nu cred că se mai poate face nimic şi nu ştiu ce naiba mai negociem, că toată lumea a recunoscut că am îndeplinit toate criteriile tehnice care trebuiau îndeplinite. Eu nu cred că vom fi nici pe ordinea de zi, ţineţi minte ce vă spun”, afirmă la Antena 3 Mihai Tudose.

El este sceptic cu privire la includerea de ordinea de zi a Consiliului JAI a aderării României la Schengen.

„Va intra Croaţia fluierând şi Bulgaria şi cu noi nici nu vom fi pe ordinea de zi. Prezenţa noastră pe ordinea de zi va necesita din partea unor state o poziţie argumentată, de ce nu sunt de acord”, adaugă eurudeputatul PSD.

Tudose a comentat ironic argumentele Austriei: „Ultima dată când m-am uitat pe o hartă nu aveam graniţă cu Austria, poate au ei alte hărţi”.

„Sunt alte argumente, de ordin politic, economic, pe care nu le pot pune acele state, public, pe masă. Eu sper că data viitoare, că va fi şi o dată viitoare. Acum, o să ziceţi că fac politică, dar principalii vectori, astăzi, când stăm de vorbă, în România sunt preşedintele, premierul, ministrul de Interne, ministrul de Externe. Toţi din familia PNL, din familia de dreapta. Comisia este condusă de dreapta, Parlamentul este condus de dreapta, e familia lor politică. Aşteptăm, poate data viitoare, pe preşedinţia spaniolă, prim-ministrul spaniol fiind social-democrat, să avem mai mult succes”, conchide Tudose.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tudose,
schengen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.