Trump, UIMIT de amploarea protestelor! Ce se întâmplă în această perioadă în SUA şi Germania

Postat la 15 octombrie 2017 237 afişări

Hertha Berlin a devenit primul club de fotbal al lumii care protestează împotriva inegalităţii rasiale şi devine solidar cu vedetele sportului american.

Trump, UIMIT de amploarea protestelor! Ce se întâmplă în această perioadă în SUA şi Germania

Starurile din SUA protestează împotriva preşedintelui american, Donald Trump, şi susţin toleranţa şi responsabilitatea. În meciul de pe Olympiastadium cu Schalke, antrenorul Herthei, Pal Dardai, a folosit 14 jucători din 10 ţări! Singurul american din formaţie, portarul Jonathan Klinsmann (20 de ani), nu a fost reţinut în lot. Jonathan este fiul fostului star german Jurgen Klinsmann, campion mondial la Coppa del Mondo, şi fost selecţioner al reprezentativei SUA.

Trump s-a transformat rapid prin ideologia sa de viaţă într-un inamic şi al marilor sportivi americani. De la Colin Kaepernick la LeBron James, o serie de titani ai sportului american şi-au exprimat indignarea faţă de percepţia pe care miliardarul din fruntea SUA o are faţă de anumite subiecte cu greutate.

Iar în hora celor care-şi manifestă nemulţumirea faţă de politica omului care juca tenis cu Ilie Năstase în urmă cu două decenii a intrat şi clubul german de fotbal Hertha Berlin. Sâmbătă seara, înaintea partidei din Bundesliga cu Schalke 04 (scor 0-2), fotbaliştii Herthei din primul 11 dar şi membrii staffului de pe banca tehnică au îngenuncheat ca semn de protest faţă de Trump pentru "a susţine toleranţa şi responsabilitatea. Pentru un Berlin tolerant şi o lume fără prejudecăţi!".

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.