Trei mii de oameni participă în Capitală la un marş pentru unirea României cu Republica Moldova

Autor: Otilia Ciocan Postat la 12 octombrie 2014 60 afişări

Circa trei mii de persoane participă, duminică după-amiază, în Bucureşti, la un marş pentru unirea României cu Republica Moldova, la care se agită steaguri tricolore şi se scandează "România Mare, vechile hotare" şi "Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!".

Marşul, ce are loc pentru al treilea an la rând în centrul Capitalei, este organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, ai cărei reprezentanţi spun că unirea României cu Republica Moldova este "singura soluţie pentru cetăţenii de peste Prut, în actualul context geopolitic".

Participanţii, mulţi veniţi din ţară şi din Republica Moldova, s-au adunat în zona Muzeului Ţăranului Român, de unde, la ora 14.30, au plecat în marş pe traseul Calea Victoriei - Strada Franceză - Piaţa "Sfântul Anton".

O parte a lor sunt tineri care şí-au vopsit tricolorul pe faţă şi poartă ii sau alte haine cu motive tradiţionale. Printre cei veniţi la marş se numără şi persoane în vârstă care spun că sunt basarabeni stabiliţi de mult timp în România.

Pe pancartele manifestanţilor sunt scrise mesaje precum "Vrem Unirea!', "Unirea, obiectiv naţional" şi "Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noştri în veacul vecilor".

Participanţii mai scandează "Unitate naţională!", "Trăiasca, trăiasca, trăiasca şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!", iar din când în când cântă, unul dintre versuri fiind "Daţi-le voie tinerilor români peste Prut, sunt aşteptaţi de fetele basarabene".

Cei veniţi la marş fără tricolor pot cumpăra un steguleţ la faţa locului, cu 5 lei.

La finalul marşului va fi emis un apel către candidaţii la alegerile din noiembrie, prin care se cer "acţiuni grabnice pentru unire şi compatibilizarea sistemelor administrative", după cum au anunţat, zilele trecute, organizatorii.

"Suntem martorii unei agresiuni nedisimulate a Rusiei în spaţiul ex-sovietic. Singura şansă a Basarabiei de a evita soarta Ucrainei este unirea cu România. Cerem factorilor decizionali din ambele state accelerarea proceselor de integrare a Republicii Moldova în România", a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

(Serviciul Foto al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MARŞ,
UNIRE,
/actualitate/trei-mii-de-oameni-participa-in-capitala-la-un-mars-pentru-unirea-romaniei-cu-republica-moldova-13378132
13378132
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.