Trei lucruri despre România pe care probabil nu le ştiaţi

Postat la 05 august 2016 440 afişări

România are cea mai mare resursă de aur din Europa. Zăcământul de la Roşia Montană, se situează pe locul 17 în top 50 mondial al zăcămintelor neexploatate. Este evaluat la 18,5 milioane de uncii de aur

Cea mai mare rocă sculptată din Europa se află în România. Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 43 de metri şi lat de 31,6 metri, aflat pe malul Dunării între localităţile Eşelniţa şi Dubova, în apropiere de Orşova.

Timişoara a fost primul oraş cu iluminare stradală din Europa şi al doilea din lume, după New York. Acest lucru se întâmpla în 1884. De asemenea, a fost al treilea oraş din lume după New York (1824) şi Paris (1854) care a pus în funcţiune tramvaiul tras de cai.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.