Trei foşti directori ai Porsche au fost inculpaţi pentru fals

Postat la 07 martie 2012 18 afişări

Fostul director Financiar al Porsche Holger Haerter şi alţi doi membri ai conducerii au fost inculpaţi marţi pentru furnizarea unor informaţii false unei bănci atunci când compania auto germană a refinanţat un împrumut de 10 miliarde de euro, relatează Bloomberg.

Cei trei sunt acuzaţi că au subevaluat necesarul de lichidităţi al Porsche cu 1,4 miliarde de euro, în martie 2009 , când producătorul auto era supraîndatorat în urma încercării eşuate de preluare a Volkswagen, potrivit procuraturii din Stuttgart.

Acest necesar de lichidităţi avea legătură cu opţiunile de achiziţie deţinute de Porsche pentru acţiuni VW.

Haerter va contesta acuzaţiile, a declarat într-un comunicat avocatul său, Anne Wehnert.

Investitorii susţin că Porsche i-a indus în eroare prin negarea, pe tot parcursul anului 2008, că ar intenţiona să preia VW.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
directori,
Porsche,
fals
/actualitate/trei-fosti-directori-ai-porsche-au-fost-inculpati-pentru-fals-9377100
9377100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.