Trei cutremure în mai puţin de trei ore în România. Cel mai mare a avut magnitudinea 3,9

Autor: Petru Mazilu Postat la 26 martie 2023 40 afişări

Trei cutremure în mai puţin de trei ore în România. Cel mai mare a avut magnitudinea 3,9

Trei cutremure de intensitate mică s-au produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în România în mai puţin de trei ore. Cutremurele au fost în Vrancea şi Gorj. 

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur a fost şi cel mai puternic. A avut magnitudinea 3.9 şi s-a produs la ora 1.32, în zona seismică Vrancea.

A fost urmat de un cutremur cu magnitudinea 2,1 produs la ora 4.18 în Gorj. Ultimul a avut magnitudinea 3,1 şi a fost înregistrat de aparate la ora 4.20, în Vrancea.

Cutremurele din zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, s-au produs la adâncimi cuprinse între 106 şi 122 de kilometri. Cutremurul din Gorj a fost de suprafaţă, fiind înregistrat la o adâncime de 14 kilometri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vrancea,
cutremure,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.