Tranzacţie surpriză de aproape 100 mil. euro: AFI a semnat un acord pentru vânzarea a trei din cele cinci clădiri de birouri de langă mallul AFI Cotroceni

Postat la 17 august 2016 336 afişări

Tranzacţie surpriză de aproape 100 mil. euro: AFI a semnat un acord pentru vânzarea a trei din cele cinci clădiri de birouri de langă mallul AFI Cotroceni

 AFI a semnat în data de 10 iunie o scrisoare de intenţie pentru vânzarea clădirilor de birouri AFI Park 1,2 şi 3, alături de o opţiune ca viitorul proprietar să cumpere şi AFI Park 4&5. Potrivit unui raport, preţul pentru primele trei clădiri este de 92,7 milioane de euro cu un randament record de 7,75%. De asemenea, compania vrea să vândă şi 4&5 tot cu acelaşi randament. În urma tranzacţiei compania va încasa un profit de 6,5 milioane de euro, înainte de plata taxelor aferente, iar tranzacţia va genera un cash flow de 46,7 milioane de euro. Compania nu oferă detalii despre cumpărătorul primelor trei clădiri de birouri. Randamentul este unul record pentru piaţa locală, în condiţiile în care anul trecut printre cele mai mari tranzacţii semnate anul trecut precum Skanska 1 şi 2 din zona Barbu Văcărescu, sau sediul Unicredit din apropierea Pieţei Presei Libere sau Nusco Tower, s-au vândut cu randamente de circa 7,5%.

În cadrul unui interviu acordat ZF din luna iunie, Tal Roma, Development Manager în cadrul AFI Europe România, declara că la acea dată „în situaţia în care compania-mamă va decide să vândă clădirile de birouri AFI Park, tranzacţia se va face la un preţ record pentru piaţa locală”.

AFI Park 4&5 a ajuns la un grad de ocupare de peste 70% din suprafaţa închiriabilă de 32.000 mp, în timp ce primele trei clădiri, au o suprafaţă închiriabilă de 38.000 mp, ocupată în procent de 100%.

Printre companiile care au semnat contracte pentru clădirile 4 şi 5 se numără trei firme care provin din industria IT&C - SII, Ortec Central & Eastern Europe şi un jucător nou pe piaţa specifică din România, precum şi Cameron, unul dintre chiriaşii din AFI Park 1, care s-a extins şi şi-a mutat birourile în AFI Park 4 şi 5. Parterul celor două clădiri este ocupat de restaurantul italienesc Trattoria Uno, situat lângă Tucano Café, şi un showroom al Pinum Doors & Windows.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.