Lovitură pentru şoferii care îşi cumpără maşină nouă odată cu modificarea Codului Rutier

Postat la 17 august 2016 57422 afişări

Lovitură pentru şoferii care îşi cumpără maşină nouă odată cu modificarea Codului Rutier

Lovitură pentru şoferii care îşi cumpără maşină nouă. Odată cu modificarea Codului Rutier, printr-o ordonanţă de Urgenţă, şoferii care cumpără o maşină a cărei taxe nu sunt plătite la timp, nu vor putea circula cu ea şi vor plăti amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei

Potrivit economica.net, noul proprietar are la dispozitie 60 de zile in care trebuie sa-si plateasca taxele dupa ce a cumparat-o. In caz contrar, inmatricularea se suspenda de drept, iar masina nu va putea fi folosita. Politistul de la Rutiera va sti daca s-au platit sau nu taxele, pentru ca institutiile vor comunica intre ele.

Astfel, datele de la serviciul de inmatriculari si de la RAR ajung la organele fiscale, care la randul lor trimit mai departe situatia cu fiecare nou proprietar al masinii care nu apare ca si-ar fi platit la timp taxele.

Daca un sofer va fi prins la volanul unei masini cu inmatricularea suspendata, fapta sa va fi considerata contraventie, si trecuta in clasa a IV-a, cea pentru care se primesc intre 9 si 20 de puncte amenda, adica intre 1.125 de lei si 2.500 de lei. Totodata, soferului ii va fi retinut si certificatul de inmatriculare, si i se va da o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie. De asemenea, se vor retine si placutele de inmatriculare, informează Vocea Transilvaniei.

Cine sunt proprietarii agenţiei de turism Genius Travel, oamenii care au păgubit zeci de români

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masina,
cumparare,
soferi,
lovitura,
modificare,
rutier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.