Tranzacţia prin care Fondul Proprietatea a vândut 3% din Petrom pentru 561 mil. lei a fost procesată în sistemul Bursei de Valori Bucureşti

Autor: Liviu Popescu Postat la 17 septembrie 2020 69 afişări

Tranzacţia prin care Fondul Proprietatea a vândut 3% din Petrom pentru 561 mil. lei a fost procesată în sistemul Bursei de Valori Bucureşti

Tranzacţia prin care Fondul Proprietatea a vândut 1,7 miliarde de acţiuni Petrom într-un plasament privat accelerat (ABB), la preţul de 0,33 lei pe acţiune, a fost procesată joi în sistemul bursei de la Bucureşti la ora 16:13.

Astfel în această după-amiază operatorul pieţei de capital din România a procesat în dreptul Petrom tranzacţia încheiat pe piaţa POF la preţul de 0,33 lei pe acţiune, în scădere cu 5,44%. Tranzacţia echivalează cu 3% din capitalul social al Petrom. Prin urmare şi lichiditatea a urcat astăzi la circa 636 milioane de lei.

Cu alte cuvinte, FP a vândut în 24 de ore nu mai puţin de 3% din Petrom către investitori instituţionali, cel mai probabil fonduri de pensii Pilon II, investitori internaţionali care urmăresc pieţele de frontieră, şi alţii.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
petrom,
procesare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.