Transportatorul local Dumagas, controlat de Omnia Capital, pariază pe inteligenţa artificială în dezvoltarea businessului. Matei Ladea, cofondator Omnia Capital: AI deschide noi oportunităţi în sectorul transporturilor, accelerând posibilităţile de digitalizare, în special în companiile mari

Autor: Cristina Bellu Postat la 25 octombrie 2023 36 afişări

Transportatorul local Dumagas, controlat de Omnia Capital, pariază pe inteligenţa artificială în dezvoltarea businessului. Matei Ladea, cofondator Omnia Capital: AI deschide noi oportunităţi în sectorul transporturilor, accelerând posibilităţile de digitalizare, în special în companiile mari

Transportatorul Dumagas, intrat în urmă cu nouă luni în portofoliul Omnia Capital, o companie activă pe piaţa de fuziuni şi achiziţii, demarează un proces de investiţii în soluţii bazate pe inteligenţă artificială (AI), digitalizare şi automatizare, cu focus pe eficientizarea operaţională a businessului.

“Credem în folosirea digitalizării şi a Inteligenţei Artificiale ca soluţie de promovare a eficienţei operaţionale, dezvoltând şi implementând instrumente care să ofere predictibilitate, să reducă rata de eroare, să îmbunătăţească serviciile, totul în îmbunătăţirea experienţei clienţilor şi a reducerii costurilor”, spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, împreună cu Smart Touch Technologies, companie deep tech care eficientizează modul în care organizaţiile fac schimb de date, Dumagas va implementa platforma de Intelligent Document Processing Apollo, care extrage, procesează, validează şi schimbă automat date între mai multe organizaţii şi sistemele lor interne, chiar dacă sunt diferite.

Dumagas automatizează, astfel, procesele centrate pe documente, digitalizând întregul flux “hard-copy”, şi reducând rata de eroare, consumul de timp, de resurse umane şi de hârtie.

„Inteligenţa Artificială deschide noi oportunităţi în sectorul transporturilor, accelerând posibilităţile de digitalizare, în special dacă este folosită în companii cu o experienţă operaţională vastă. (...) Avem încredere că platforma de Intelligent Document Processing Apollo va crea un mediu operaţional în care să se accelereze dezvoltarea companiei şi să se maximizeze capabilităţile echipei, în acelaşi timp eficientizându-se resursele.”, spune Matei Ladea, cofondator Omnia Capital.

În februarie 2023, Omnia Capital a preluat transportatorul Dumagas Transport, una dintre cele mai importante afaceri din industria de profil, un business de peste 170 mil. lei în 2022. Vânzătorul a fost fondul de investiţii Bancroft.

Jumătate din business-ul Dumagas este generat pe rute interne, unde transportatorul are clienţi hipermarketuri, iar 50% vine din extern, unde firma lucrează pentru pentru clienţii din automotive.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.