Transfer între olandezi în asigurări: Aegon preia Eureko

Autor: Roxana Pricop, Ciprian Botea Postat la 30 ianuarie 2013 33 afişări

Grupul olandez Aegon a preluat operaţiunile de pensii private şi asigurări ale Eureko, un business cu active totale de peste 800 de milioane de lei (181 mil. euro) controlat de grupul Achmea, pe care le va integra în diviziile locale.

Grupul olandez Aegon a preluat operaţiunile de pensii private şi asigurări ale Eureko, un business cu active totale de peste 800 de milioane de lei (181 mil. euro) controlat de grupul Achmea, pe care le va integra în diviziile locale.Tranzacţia duce grupul olandez în clasamentul celor mai mari cinci administratori de pensii private din România, o piaţă de 10 mld. lei şi cu potenţialul de a se dubla în următorii cinci ani. Aegon dispune de o divizie de asigurări cu active totale de 43,4 mil. lei la sfârşitul lui 2011 şi de o divizie de administrare de pensii private obligatorii cu active de 276 mil. lei plasate în fondul Vital. Aegon va absorbi Eureko şi va ajunge astfel la active totale de peste 360 mil. lei în asigurări şi de 820 mil. lei în pensiile private. Casa de avocatu­ră Ţuca Zbârcea & Asociaţii a asistat Aegon în tranzacţie. Tranzacţia se va finaliza în următoarele şase până la nouă luni după ce va primi avizul din partea Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi din partea Consiliului Concurenţei. Grupul olandez Achmea a decis să închidă operaţiunile Eureko din România în condiţiile în care după opt ani de activitate compania locală de asigurări nu a reuşit să atingă o masă critică de clienţi. Olandezii au fost nevoiţi să scoată din buzunar mai multe zeci de milioane de euro pentru a acoperi pierderile, care în ultimii opt ani s-au ridicat la echivalentul a 30 mil. euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurări,
Aegon,
Eureko
/actualitate/transfer-intre-olandezi-in-asigurari-aegon-preia-eureko-10529701
10529701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.