Traian Băsescu: Mihai Eminescu reprezintă un model pentru tinerii de astăzi

Postat la 15 ianuarie 2012 414 afişări

Poetul Mihai Eminescu a fost, prin clarviziunea şi patriotismul său vibrant, un spectator angajat al epocii sale şi prin aceasta el reprezintă un model pentru generaţia de astăzi, afirmă preşedintele Traian Băsescu, în mesajul difuzat cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Eminescu, de la a cărui naştere se împlinesc 162 de ani la 15 ianuarie, este un model "pentru tinerii în care a crezut şi cărora le-a insuflat idealurile înalte ale creaţiei sale: erudiţia, autenticitatea, dorinţa de a dezvolta cultura naţională printr-un dialog fecund cu marile culturi europene", consideră preşedintele.

"România are un potenţial cultural extraordinar; este o ţară care a dat şi continuă să dea lumii elite în toate domeniile, fapt pentru care trebuie să investim în educaţie, pentru o cultură de performanţă. Cu toate că traversăm o perioadă dificilă economic, cultura trebuie să rămână o cale privilegiată de comunicare, o punte între cei care împărtăşesc dialogul, care respectă pluralismul, diversitatea tradiţiilor şi mai ales, care încurajează fidelitatea cetăţenilor faţă de naţiunea lor, pentru binele comun", susţine Traian Băsescu.

"Mihai Eminescu a crezut în capacitatea românilor de a fi solidari cu ţara lor. Ne despart câteva zile de momentul aniversar al Unirii Principatelor şi consider că evocarea patriotismului care animă personalitatea şi opera lui Mihai Eminescu este cu atât mai firească, cu cât aceasta vine să întregească portretul european al identităţii noastre (...) Fie ca acest moment de bilanţ, desfăşurat sub auspiciile celui care a fost numit 'omul deplin al culturii române', să stimuleze o reflecţie rodnică pentru viitorul culturii naţionale", se mai arată în mesaj.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/traian-basescu-mihai-eminescu-reprezinta-un-model-pentru-tinerii-de-astazi-9148237
9148237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.