Tragedie în lumea muzicii! S-a stins din viaţă o legendă

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 iunie 2022 615 afişări

Fostul basist Alec John Such, membru fondator al legendarei trupe rock americane Bon Jovi, a murit la vârsta de 70 de ani, a anunţat grupul, conform BBC.

Tragedie în lumea muzicii! S-a stins din viaţă o legendă

Such a cântat alături de ei din 1983 până în 1994, când formaţia a avut hituri precum You Give Love a Bad Name, Livin' on a Prayer şi Bad Medicine.

I s-a atribuit meritul de a fi adus trupa împreună şi a fost amintit ca un prieten drag care era "sălbatic şi plin de viaţă".

Grrupul nu a oferite detalii despre cum sau unde a murit.

"Alec a fost parte integrantă în formarea trupei", a scris pe Twitter cântăreţul şi compozitorul Jon Bon Jovi.

Prieten din copilărie cu toboşarul Tico Torres, el l-a adus pe chitaristul şi compozitorul Richie Sambora pentru a forma trupa, a spus Bon Jovi.

Născut la New York la 14 noiembrie 1951, Such a devenit o figură familiară pe scena muzicală din New Jersey. El a cântat iniţial într-o trupă numită The Message.

Era mai în vârstă decât colegii săi de trupă, după cum a remarcat ani mai târziu într-un interviu pentru The Asbury Park Press. "Casa de discuri obişnuia să mintă în legătură cu vârsta mea", a spus el. "Aveam 31 de ani când m-am alăturat. Eram cu 10 ani mai în vârstă decât restul trupei. Sora mea s-a supărat foarte tare în cele din urmă pentru că ziarele o descriau ca fiind sora mea mai mare, când de fapt era mai tânără."

Diferenţa de vârstă a fost motivul pentru care a plecat în cele din urmă, a spus el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bon jovi,
fondator,
deces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.