TRAGEDIA din Colectiv: Încă o tânără a murit, duminică seara, într-o clinică din Germania. Numărul celor decedaţi a ajuns la 61

Autor: Silvana Chiujdea Postat la 14 decembrie 2015 118 afişări

O altă tânără rănită în incendiul din clubul Colectiv a murit, duminică seara, la o clinică din Germania. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 61.

Ioana Raluca Pănculescu, de 36 de ani, a fost transportată în urmă cu o lună la o clinică din Germania de la Spitalul Bagdasar Arseni, cu un avion militar. Anunţul a fost făcut de familia tinerei şi confirmat de Ministerul Sănătăţii.

De profesie psiholog, ea îşi pieduse ambii părinţi în urmă cu mai mulţi ani. Pentru că Goodbye to Gravity era una din formaţiile sale preferate, a mers în clubul Colectiv  pentru lansarea albumului "Mantras of War" cu mai mulţi prietenii.

Ioana era în stare foarte gravă, având arsuri pe o mare parte din corp şi complicaţii digestive. Cei care au vecheat-o, cât a fost în spital, au fost verii săi. De altfel, pentru ca familia să poată sta alături de ea în Germania, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri.  

La ora actuală, din datele centralizate la Ministerul Sănătăţii, în spitalele din Bucureşti sunt internate 23 de victime ale incendiului din data de 30 octombrie 2015, 3 pacienţi în stare critică, iar 27 de pacienţi sunt trataţi în spitale din străinătate.

Datele pentru fiecare unitate sanitară:

-        Spitalul de Arşi - 5 pacienţi internaţi

-        Spitalul Bagdasar Arseni – 5 pacienţi de internaţi

-        Spitalul Grigore Alexandrescu –3 pacienţi internaţi

-        Spitalul Elias - 2 pacienţi internaţi

-        Spitalul Militar Central - 4 pacienţi internaţi

-        Spitalul de Urgenţă din Bucureşti - 3 pacienţi internaţi

-        Spitalul CC Iliescu – 1 pacient internat

Până în prezent au fost externate 59 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unităţile sanitare din ţară.

Un număr de 39 de persoane au fost transferate în unităţi sanitare din strainatate, după cum urmează:

Austria – 5 persoane transferate, 1 deces, 4 persoane în stare stabilă  

Belgia– 8 persoane care se află în stare stabilă

Olanda– 8 persoane transferate, 2 decese, 6 persoane în stare stabilă

Germania- 5 persoane transferate, 2 persoane in stare stabila, 3 decese

Marea Britanie– 9 persoane, 3 decese, 6 persoane stare stabilă

Norvegia – 1 persoană stare stabilă, externata

Israel– 3 persoane, din care 1 deces, 2 persoane în stare stabilă

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au murit 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai decedat o persoană. Alte 34 de persoane au murit până în 13 decembrie, numărul victimelor ajungând la 61.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tragedia-din-colectiv-inca-o-tanara-a-murit-duminica-seara-intr-o-clinica-din-germania-numarul-celor-decedati-a-ajuns-la-61-14918813
14918813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.