Toti oamenii lui Putin. Azi, noul primar al Moscovei

Postat la 24 octombrie 2010 12 afişări

Noul primar al Moscovei, Serghei Sobianin, un apropiat al premierului Vladimir Putin, si-a inceput mandatul in aceasta saptamana, dupa un vot de aprobare in Duma municipala, la trei saptamani dupa demiterea predecesorului sau, Iuri Lujkov, de catre Kremlin.

Sobianin, un fost membru al nomenclaturii si care a lucrat pentru Putin la Kremlin cand acesta era presedinte, a fost desemnat in functie de catre presedintele Dmitri Medvedev. Primarul capitalei ruse, ca si ceilalti guvernatori ai Federatiei Ruse, nu mai este ales prin sufragiu direct, cum se proceda pana in 2004, ci numit direct de Kremlin.

Iuri Lujkov, aflat la putere timp de 18 ani la Moscova si care era, la 74 de ani, una dintre cele mai importante figuri de pe scena politica rusa capabile sa tina piept Kremlinului, a fost demis la 28 septembrie, intrucat denuntase procedura de desemnare a guvernatorilor si pusese in discutie capacitatea presedintelui Medvedev de a moderniza tara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rusia,
Moscova,
primar,
Sobianin,
Putin,
Lujkov,
Medvedev,
Kremlin
/actualitate/toti-oamenii-lui-putin-azi-noul-primar-al-moscovei-7544574
7544574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.