Tot ce trebuie să ştiţi despre laptopurile 2-în-1 (P)

Postat la 09 august 2021 464 afişări

Tot ce trebuie să ştiţi despre laptopurile 2-în-1 (P)

Aşadar, aţi auzit de 2 in 1 laptops şi vă întrebaţi dacă merită să cumpăraţi unul. Acestea sunt dispozitive care se situează undeva între o tabletă şi un laptop, de obicei cu componente mobile de nivel mediu. Dar oare sunt potrivite pentru dvs.?

Ce este un laptop 2-în-1?

Un laptop 2-în-1 (cunoscut şi sub numele de laptop convertibil sau hibrid) arată ca un laptop normal, dar ecranul este de obicei touchscreen şi balamalele sunt reversibile. Ceea ce înseamnă asta este că puteţi îndoi ecranul înapoi până când ajunge în partea de jos a laptopului, ceea ce vă transformă în esenţă laptopul dvs. într-o tabletă.

Când ecranul este îndoit, sistemul de operare se va schimba automat în „modul tabletă”. Ori de câte ori trebuie să utilizaţi tastatura, pur şi simplu îndoiţi ecranul înapoi şi aveţi din nou un laptop.

Merită să vă luaţi un laptop 2-în-1?

Da, laptopurile 2-în-1 merită, deoarece sunt uşoare, au afişaje cu ecran tactil, balamale reversibile, iar unele includ şi un stylus. Dacă aveţi nevoie de aceste funcţii suplimentare, atunci un laptop 2-în-1 merită absolut investiţia. Pentru sarcini precum munca de birou, navigarea pe internet sau vizionarea de filme, laptopurile 2-în-1 sunt perfecte.

Pe de altă parte, pentru sarcini care necesită mai multe resurse, cum ar fi editarea video sau jocurile - este recomandat un laptop tradiţional cu o placă grafică. Majoritatea laptopurilor 2-în-1 au doar performanţe mobile.

Avantajele şi dezavantajele laptopurilor 2-în-1

În timp ce laptopurile cu ecran tactil hibrid pot fi destul de la îndemână, ar trebui să fiţi conştient despre avantajele şi dezavantajele laptopurilor cu ecran tactil 2-în-1:

Avantaje

●      Uşoare

●      Ecran tactil

●      Balama 360, modul tabletă

●      Funcţii suplimentare care nu se găsesc de obicei pe tablete (USB, HDMI, scaner de amprentă, etc.)

●      Tastatura pentru laptop

●      Excelent pentru a naviga pe internet, a lucra la documente, a viziona filme şi a lua notiţe

Dezavantaje

●      Mai scump

●      Performanţă mobilă limitată

●      Balamale fragile

●      Ecranul tactil poate fi dificil de utilizat

●      Nu e potrivit pentru jocuri, rareori au GPU dedicat

●      Pot avea hard disk-uri mai mici, fără spaţiu de extindere

Ce înseamnă performanţa mobilă

Deşi unele dintre aceste 2 in 1 laptops au specificaţii decente (procesor, placă grafică etc.), modelele cu specificaţii cu adevărat puternice se află, de obicei, în afara bugetului majorităţii oamenilor.

Un alt indicator de reţinut este ideea de a folosi un laptop 2-în-1 în modul tabletă, sprijinit de genunchi. Chiar dacă pare practică, în realitate, greutatea poate fi puţin deranjantă pentru utilizatorii obişnuiţi. Laptopurile cu ecran tactil 2-în-1 sunt mult mai grele decât tabletele, deci acesta este un lucru de reţinut.

Ţineţi cont de balamale

Unele modele au balamale foarte slabe, care se pot rupe uşor atunci când sunt în modul tabletă. Vă recomandăm să aruncaţi o privire la balamale sau cel puţin să cercetaţi calitatea; de obicei, cele metalice sunt mai bune.

Ultimul lucru pe care îl doriţi este ca balama să se rupă. Aceste laptopuri convertibile se bazează foarte mult pe aceste balamale, deci este important să fie robuste şi durabile.

Laptopurile 2-în-1 sunt perfecte pentru ...

Laptopurile 2-în-1 sunt excelente pentru studenti care trebuie să ia notiţe scrise de mână, artişti sau persoane care călătoresc mult şi desfăşoară sarcini care necesită un ecran tactil.

De obicei, sunt foarte subţiri, uşoare şi vă permit să efectuaţi sarcini simple cu uşurinţă. Le-am recomanda mai mult ca dispozitive însoţitoare, de exemplu, un supliment la computerul principal sau ceva de luat în călătorii.

Studentii pot beneficia foarte mult de aceste dispozitive. Nu sunt concepute cu adevărat ca staţii de lucru, mai degrabă ca laptopuri ultra-subţiri cu ecran tactil. Aşa cum am menţionat mai devreme, dacă utilizaţi într-adevăr funcţiile suplimentare care vin cu un 2-în-1, atunci laptopurile 2-în-1 merită absolut investiţia.

O alternativă notabilă la un laptop 2-în-1

Vă place conceptul de laptopuri 2-în-1 dar nu aveţi bugetul pentru unul? Un lucru pe care îl puteţi face este să cumpăraţi un mouse şi o tastatură Bluetooth pentru telefon, să ataşaţi telefonul la un monitor portabil, să activaţi şi voila - un laptop portabil! Sau puteţi utiliza o tabletă montată pe o husă cu o tastatură Bluetooth.

În încheiere, laptopurile 2-în-1 merită cumpărate, dar numai dacă îi veţi folosi funcţiile. Nu are rost să cumperaţi unul dacă nu veţi folosi niciodată modul tabletă. Gândiţi-vă puţin la modul în care intenţionaţi să utilizaţi laptopul şi, dacă credeţi că vi se potriveşte, atunci mergeţi mai departe şi cumpăraţi-vă unul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.