Topul destinaţiilor turistice din Uniunea Europeană. Ce loc ocupă România

Postat la 09 mai 2017 243 afişări

România este una dintre cele mai nepopulare destinaţii turistice din Uniunea Europeană (UE) în anul 2015, alături de ţări precum Slovacia, Letonia şi Luxembourg, la polul opus situându-se Spania, Italia şi Franţa, potrivit raportului Eurostat publicat marţi.

Topul destinaţiilor turistice din Uniunea Europeană. Ce loc ocupă România

În 2015, Spania a fost principala destinaţie turistică din Uniunea Europeană pentru non-rezidenţi, oameni care au venit de peste hotare, raportând 21,3% din nopţile petrecute în unităţile cu funcţiune de cazare din UE.

În UE, cele mai populare destinaţii pentru non-rezidenţi au fost Spania (270 de milioane de nopţi), Italia (193 de milioane de nopţi) şi Marea Britanie (118 milioane de nopţi), care împreună au reprezentat peste jumătate (56,2%) din totalul nopţilor petrecute de non-rezidenţi în UE.

Potrivit raportului, mai puţin de 10% din călătoriile realizate de locuitorii din România, Spania şi Portugalia au fost în alte state. Astfel, rezidenţii din România, Bulgaria şi Grecia au petrecut, în medie, mai puţin de o noapte în alte state, în 2015, România fiind pe ultimul loc la capitolul ţărilor de origine ale turiştilor care pleacă spre alte state.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.