TomTom: Bucureşti, locul 3 în Europa şi 11 în lume la aglomeraţia din trafic

Postat la 04 iunie 2019 55 afişări

Moscova, Istanbul şi Bucureşti sunt cele mai aglomerate oraşe europene din punct de vedere al traficului auto, potrivit TomTom Traffic Index, în timp ce la nivel global primul loc este ocupat de Mumbai (India).

TomTom: Bucureşti, locul 3 în Europa şi 11 în lume la aglomeraţia din trafic

Capitala României se află pe locul 11 la nivel global, în coborâre cu un loc faţă de 2017. 

 

Statisticile colectate arată că bucureştenii petrec cu 48% timp suplimentar în trafic în fiecare zi, în condiţiile în care media din Moscova ajunge la 57%, iar cea din Instanbul la 53%. Alte oraşe aglomerate din Europa sunt  Saint Petersburg (47%), Kiev (46%) Bruxelles (37%), Londra (37%) şi Paris (36%). 

 

În Bucureşti, cele mai aglomerate perioade ale zilei sunt dimineaţa, când şoferii pierd în trafic cu 89% mai mult timp, şi seara, cu o medie de 94%. În general, bucureştenii pierd aproape 30 de minute blocaţi în trafic, dimineaţa şi seara. 

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
trafic,
europa,
aglomeratie,
india

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.