Toamna schimbărilor de şefi din companii

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 octombrie 2012 59 afişări

Toamna a adus un val de schimbări la vârfurile companiilor, ba chiar şi o premieră, numirea primului manager privat la o companie de stat, respectiv Tarom.

Heinrich Vystoupil (foto), care a condus reprezentanţa din România şi Republica Moldova a companiei Austrian Airlines a fost ales director general executiv al Tarom în prima şedinţă a noului consiliu de administraţie al companiei. Austriacul are de gestionat o situaţie complicată: compania are pierderi de 200 de milioane de euro în patru ani.

Lucian Ghinea va fi preşedintele Bergenbier de la 1 decembrie, înlocuindu-l pe Jens Hoesel. Lucian Ghinea a lucrat la Molson Coors Central Europe, grupul din care face parte Bergenbier, timp de 12 ani, cu o pauză de un an şi jumatate, în perioada 2008-2009. De-a lungul anilor a ocupat diverse funcţii, ultima fiind aceea de financial controller al grupului.

La conducerea Herbalife România şi Moldova a venit Romeo Căzănescu. El a înlocuit-o pe Edyta Kurek, vicepreşedintele Herbalife Europa Centrală şi de Est şi Orientul Mijlociu, care în ultimii ani s-a ocupat de supravegherea businessului companiei pe cele două pieţe. Căzănescu are o experienţă de 18 ani în vânzări, marketing, strategie şi management şi a activat în companii precum Nestlé România, Conarg Real Estate, Cosmos Trading şi First Romanian Distribution. În ultimii cinci ani el a ocupat funcţia de manager general în cadrul companiei Conarg Real Estate.

Activitatea din România a producătorului italian de electrocasnice Indesit va fi preluată de Michele Casamassima, acesta înlocuindu-l pe Giuseppe Parma, care se va ocupa de alte activităţi în companie. Noul şef al operaţiunilor companiei din România va avea sediul la Milano.

PP Distributors (PPD), companie importatoare de băuturi alcoolice, l-a numit pe Nikos Xystouris manager general al PPD România. El l-a înlocuit pe Nearchos Papacharalampous, care a condus filiala locală începând cu anul 2007. Nikos Xystouris face parte din echipa de management a companiei din anul 2008 şi a ocupat funcţia de manager operaţional, fiind implicat direct în conducerea companiei alături de Papacharalampous.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/toamna-schimbarilor-de-sefi-din-companii-10247269
10247269
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.