Titi Aur: Fiecare kilometru parcurs mi-a demonstrat că responsabilitatea la volan poate salva vieţi

Autor: Ioana Mihai Postat la 07 decembrie 2011 22 afişări

Secretul unei petreceri cu final fericit este strâns legat de decizia celor care au consumat alcool de a nu se urca la volan. “De peste 25 de ani am făcut din şofat o profesie. Nu am numărat niciodată cu exactitate kilometrii pe care i-am parcurs atât ca pilot de raliu cât şi alături de familie, dar cred că pot afirma fără să greşesc că fac ocolul Pământului cel puţin o dată pe an. Aproape fiecare kilometru parcurs mi-a demonstrat însă că responsabilitatea la volan este cea care poate salva vieţi.” Titi Aur, pilot de raliu.

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, Asociaţia "Berarii României", cu sprijinul Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Consiliului Naţional al Audiovizualului, continuă campania de conştientizare a şoferilor români cu privire la adoptarea unui comportament responsabil la volan, în scopul reducerii accidentelor rutiere care au drept cauză consumul de alcool. Astfel, conducătorilor auto li se reaminteşte să nu urce la volanul maşinii după ce au consumat băuturi alcoolice, ci să recurgă la orice alt mod pentru a ajunge cu bine acasă: să apeleze la un prieten care nu a băut, să ia un taxi sau să folosească mijloacele de transport în comun.

Campania a debutat anul acesta la începutul lunii decembrie, urmând să se deruleze până la mijlocul lunii ianuarie 2012, fiind prezentă în atenţia conducătorilor auto pe întreaga perioadă a sărbătorilor de iarnă. Campania se derulează simultan pe mai multe canale media: outdoor, indoor, print, TV şi online.

"Le dorim consumatorilor noştri să se bucure din plin de sărbătorile de iarnă ce se apropie, dar, în acelaşi timp, le recomandăm să nu piardă din vedere faptul că petrecerile reuşite se termină de-abia după ce au ajuns cu bine acasă. Astfel, cel mai bine este să cedeze volanul când beau!", a declarat Constantin Bratu, Director general al Asociaţiei "Berarii României".

Dezvoltată sub un concept larg adoptat la nivel european, Designated Driver, campania a beneficiat anul acesta de participarea pro bono a binecunoscutului pilot de raliu, Titi Aur, care a preluat în cadrul vizualului campaniei rolul de şofer desemnat, transmiţând conducătorilor auto români un mesaj de urmat: Cedează volanul când bei!

Partener al campaniei încă de la prima ediţie, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Rutieră, s-a alăturat şi anul acesta demersului Asociaţiei "Berarii României": "Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice reprezintă o cauză care concură la producerea accidentelor grave de circulaţie, multe dintre acestea soldându-se, din păcate, cu pierderi de vieţi omeneşti. Susţinem pentru cel de-al patrulea an consecutiv această campanie, pentru că avem convingerea fermă că activităţile de responsabilizare desfăşurate în mod constant, în cadrul acestui parteneriat, pot produce efecte benefice pe termen lung.", a declarat comisar şef de poliţie Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Rutiere.

La nivelul întregii ţări, în primele nouă luni ale anului în curs s-au înregistrat 557 accidente grave de circulaţie având drept cauză incidentă consumul de băuturi alcoolice. Cu o pondere de 8,2% din totalul accidentelor grave de circulaţie produse în perioada amintită, aceste evenimete s-au soldat cu decesul a 72 de persoane şi rănirea gravă a 567. Pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, în primele nouă luni ale anului în curs, au fost aplicate 18.041 sancţiuni contravenţionale, context în care au fost reţinute tot atâtea permise de conducere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Titi Aur,
volan,
/actualitate/titi-aur-fiecare-kilometru-parcurs-mi-a-demonstrat-ca-responsabilitatea-la-volan-poate-salva-vieti-9037167
9037167
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.