Tiraspolul a îngheţat conturile liceului cu predare în limba română Lucian Blaga. REACŢIA lui Traian Băsescu

Postat la 14 ianuarie 2014 64 afişări

Conturile liceului teoretic cu predare în limba română Lucian Blaga de la Tiraspol au fost blocate, a anunţat luni directorul instituţiei, Ion Iovcev, în cadrul unei întruniri la Ministerul Educaţiei. Preşedintele Traian Băsescu solicită misiunii OSCE în Republica Moldova şi tuturor celorlalte instituţii responsabile să intervină pentru a asigura accesul tuturor elevilor la libera alegere a limbii române ca limbă de studiu, urmare a "presiunilor administrative" făcute de Tiraspol.

Tiraspolul a îngheţat conturile liceului cu predare în limba română Lucian Blaga. REACŢIA lui Traian Băsescu

 Iovcev a subliniat, în cadrul acestei reuniuni la care au participat cele opt şcoli cu predare în limba română de la Tiraspol, că această măsură riscă să blocheze activitatea instituţiei, scrie Jurnal de Chişinău.

Băsescu cere misiunii OSCE în Republica Moldova să intervină pentru accesul elevilor la predare în română

Preşedintele Traian Băsescu solicită misiunii OSCE în Republica Moldova şi tuturor celorlalte instituţii responsabile să intervină pentru a asigura accesul tuturor elevilor la libera alegere a limbii române ca limbă de studiu, urmare a "presiunilor administrative" făcute de Tiraspol.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Traian Băsescu
/actualitate/tiraspolul-a-inghetat-conturile-liceului-cu-predare-in-limba-romana-lucian-blaga-reactia-lui-traian-basescu-11899951
11899951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.