Laptele şi brânzeturile din pieţe se vor scumpi cu peste 20% din luna februarie

Postat la 14 ianuarie 2014 48 afişări

Producătorii care vând lapte în pieţe au de ales între a dispărea sau a scumpi marfa cu peste 20% din luna februarie, după ce normele europene care îi obligă să facă buletine lunare de analiză a laptelui şi care costă 180 de lei au intrat în vigoare, potrivit patronatului din domeniu.

Laptele şi brânzeturile din pieţe se vor scumpi cu peste 20% din luna februarie

 "Problema producătorilor individuali, care desfac laptele pe tarabă în piaţă, este că pe lângă certificatul de sănătate de care aveau nevoie pâna acum vor trebui să aibă două buletine de analiză valabile pe o perioadă de o lună şi care să ateste conformitatea laptelui. Aceste certificate vor fi verificate de medicii veterinari din pieţe şi problema este că acestea costă în jur de 180 de lei", a declarat agenţiei MEDIAFAX Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

Producătorii trebuie să livreze lapte care îndeplineşte criteriile de calitate ale UE, din 1 ianuarie 2014, la finalul unei perioade de tranziţie acordate României. Laptele crud destinat vânzărilor către consumatorul final trebuie să îndeplinească criteriile de calitate cu privire la numărul total de germeni (max. 100.000/ml) şi de celule somatice (400.000/ml) prevăzute de legislaţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/laptele-si-branzeturile-din-piete-se-vor-scumpi-cu-peste-20-din-luna-februarie-11899828
11899828
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.