Ţineţi dreapta, ungurenii mei!

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 iunie 2012 33 afişări

Nimeni în afară de Vasile Blaga nu şi-a depus în timp util moţiunea pentru o candidatură la şefia PDL, ceea ce rezolvă dilemele comentatorilor care se întrebau dacă nu cumva Monica Macovei sau alt lider cu mai puţine legături cu "greii" veterani ai PD va încerca să-l concureze pe Blaga.

În aceste condiţii, vom avea un PDL condus începând din 30 iunie de Blaga şi câteva noi mişcări politice sau platforme civice de dreapta: Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta a fostului premier Mihai-Răzvan Ungureanu (care a anunţat oficial că va candida la parlamentarele din toamnă pe listele unei noi alianţe electorale de centru-dreapta, care va cuprinde formaţiuni politice de la PDL până la PNŢCD), Noua Republică a lui Mihai Neamţu (a cărei reabilitare în ochii celor dezamăgiţi de certurile din interiorul său a fost pecetluită de prezenţa Monicăi Macovei şi a lui Mihai-Răzvan Ungureanu la congresul de înfiinţare de sâmbătă) sau chiar mişcarea F9, rezultată din nucleul Împreună 2012, născut pe Facebook în ianuarie din iniţiativa lui Bogdan Naumovici.

La congresul de înfiinţare a Noii Republici, Mihai-Răzvan Ungureanu a anunţat că ICCD va fi pe aceeaşi platformă electorală cu Noua Republică şi cu alte formaţiuni politice interesate de o acţiune unită înainte de alegerile din toamnă, începând cu PDL şi terminând cu PNŢCD. El a adăugat că va da curs invitaţiei la Convenţia extraordinară a PDL din 30 iunie, dacă va fi invitat.

Vasile Blaga şi-a declarat deja disponibil să colaboreze cu MRU, prefigurând previzibila alianţă între PDL şi cel puţin una dintre aceste mişcări, cu scopul comun de a recâştiga puterea, după modelul deja cunoscut al Top09 din Cehia, partid înfiinţat în 2009, care a ajutat dreapta să rămână la putere după alegerile din 2010.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tineti-dreapta-ungurenii-mei-9775840
9775840
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.