Tinerii pot urma cursuri de ucenicie sau stagiatură în Germania. Vezi pentru ce meserii se fac înscrieri

Postat la 25 ianuarie 2016 647 afişări

Tinerii pot urma cursuri de ucenicie sau stagiatură în Germania. Vezi pentru ce meserii se fac înscrieri

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti anunţă organizarea preselecţiei pentru tinerii care doresc să urmeze cursuri de ucenicie/stagiatură pe o perioada de 3 ani la angajatori din Germania, în cadrul programului de formare profesională duală MobiProEU – The Job of my Life, lansat în anul 2013 de Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania, prin intermediul Agenţiei Federale de Muncă şi a Centralei de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV. Înregistrarea se realizează până în data de 09.02.2016.

Sunt disponibile 67 de posturi în meserii precum bucătar, cofetar, brutar, lucrător comercial în vânzarea produselor de panificaţie, îngrijitor persoane vârstnice, electronist tehnică energetică şi instalaţii de clădiri, mecanic procesare în sticlărie, mecanic industrial, mecatronist frigotehnist, mecanic prelucrare sticlă plană, constructor prefabricate din beton, mecanic construcţii, constructor montator de structuri metalice.

Pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, care dispun de o diplomă de studii (şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de masterat), care în ultimele 3 luni, anterioare înregistrării în acest program, nu au locuit în Germania şi care nu au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară.

În cadrul programului de formare profesională duală, tinerii beneficiază de finanţarea unui curs de limba germană în România şi în Germania, de alocaţii de călătorie, pentru relocare şi pentru asigurarea mijloacelor de trai în Germania, precum şi de alocaţie pentru copii, în cazul persoanelor care au copii minori în întreţinere.

Persoanele cu domiciliul în Bucureşti care sunt interesate de acest program trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, str.  Spătarul Preda nr. 12, corp clădire C, etaj 1, camera 15, sector 5, pentru a fi înregistrate în baza de date.

Înregistrarea se realizează până în data de 9 februarie 2016, pe baza următoarelor documente: cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă); copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni); C.V model  Europass (cu fotografie) în limba română, engleză sau germană (dacă este cazul); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);copie diplomă de studii;  adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea "Clinic sănătos/Apt pentru muncă".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tinerii-pot-urma-cursuri-de-ucenicie-sau-stagiatura-in-germania-vezi-pentru-ce-meserii-se-fac-inscrieri-14990964
14990964
comments powered by Disqus
ZF.ro
Executivii şi prietenii lor cei mai buni: Mircea Turdean, director general al Farmec Cluj, îl are pe rotweillerul Rex. „Rotweiller este o rasă inteligentă, puternică, de pază, dar şi de companie, şi am ştiut că este rasa care mi se potriveşte cel mai bine" Executivii şi prietenii lor cei mai buni: Mircea Turdean, director general al Farmec Cluj, îl are pe rotweillerul Rex. „Rotweiller este o rasă inteligentă, puternică, de pază, dar şi de companie, şi am ştiut că este rasa care mi se potriveşte cel mai bine"
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
Mediafax
Înalta Curte dezvăluie câte mandate de supraveghere a emis: Peste 300 numai în primele luni din 2020 Înalta Curte dezvăluie câte mandate de supraveghere a emis: Peste 300 numai în primele luni din 2020
Sfatul unui profesor de economie: „Faceţi-vă rezerve pentru ce va urma. Criza din SUA se va răsfrânge şi asupra României”
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Ministrul Economiei, despre poza din biroul lui Ludovic Orban: Servisem ceva atunci, o prăjitură Ministrul Economiei, despre poza din biroul lui Ludovic Orban: Servisem ceva atunci, o prăjitură
PSD, ALDE şi Pro România, tot mai aproape de o alianţă electorală
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Medicii, eroi pan' la bani... Sporurile promise de stat nu prea pot fi platite COMENTARIU Valeriu Suhan Medicii, eroi pan' la bani... Sporurile promise de stat nu prea pot fi platite
COMENTARIU Valeriu Suhan Rau e sa fii prost...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.