Tim Berners-Lee, inventatorul internetului: E necesară o constituţie pentru protejarea utilizatorilor

Postat la 12 martie 2014 59 afişări

Britanicul Tim Berners-Lee, principalul inventator al "world wide web" (denumirea oficială a internetului, n.r.), a declarat, miercuri, că este necesară "o constituţie globală", care să protejeze drepturile utilizatorilor.

Tim Berners-Lee, inventatorul internetului: E necesară o constituţie pentru protejarea utilizatorilor

 La 25 de ani de la lansarea internetului, inventatorul său a declarat pentru The Guardian că este necesară o "Magna Carta" pentru domeniul online, care să asigure independenţa acestui mediu şi să îi protejeze pe utilizatorii world wide web-ului.

Tim Berners-Lee a spus că internetul este din ce în ce mai afectat de atacurile cibernetice guvernamentale şi de influenţa corporatistă, fapt pentru care sunt necesare noi reguli pentru protejarea sistemului "deschis" şi "neutru".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tim-berners-lee-inventatorul-internetului-e-necesara-o-constitutie-pentru-protejarea-utilizatorilor-12251213
12251213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.