Ponta: Trecem peste preşedinte, emitem altă ordonanţă pe certificate dacă Băsescu nu promulgă

Postat la 12 martie 2014 42 afişări

Guvernul va emite o nouă ordonanţă privind reducerea cotei de certificate verzi dacă preşedintele Traian Băsescu refuză în continuare să promulge Legea de aprobare a unei ordonanţe similare aflată demult în Parlament, a anunţat premierul Victor Ponta.

Ponta: Trecem peste preşedinte, emitem altă ordonanţă pe certificate dacă Băsescu nu promulgă

 "Soluţia este să trecem peste preşedinte şi să apărăm industria şi consumatorii români, eventual printr-o nouă ordonanţă dacă domnia sa refuză în continuare promulgarea legii", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

El a susţinut că "cel mai mare pericol prin care trece România în 2014" este cel al "exploziei" preţurilor la electricitate, deoarece preşedintele a refuzat de două ori promulagrea legii prin care cota certificatelor verzi este redusă, iar preţurile rămân astfel constante.

"Dacă facem cum zice preşedintele Băsescu, toate facturile se măresc cu 50% pentru zona industrială - şi vreau să-mi anunţ solidaritatea totală cu angajaţii de la Alro, Sidex şi alte companii - dar şi pentru consumatorul casnic, tot cu 50%", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Legea certificatelor verzi este în Parlament şi a fost retrimisă pentru că trebuia să vină un aviz de la Comisia Europeană, precizând că nu are nimic împotrivă să fie promulgată imediat ce sunt îndeplinite toate procedurile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-trecem-peste-presedinte-emitem-alta-ordonanta-pe-certificate-daca-basescu-nu-promulga-12250052
12250052
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.