CIA neagă că a spionat calculatoarele folosite de angajaţi ai Senatului SUA

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 11 martie 2014 42 afişări

Directorul CIA, John Brennan, a respins marţi acuzaţiile potrivit cărora agenţia americană de spionaj ar fi accesat ilegal calculatoarele folosite de angajaţi ai Senatului, încălcând astfel Constituţia.

"Nimic nu este mai neadevărat", a declarat John Brennnan, la un eveniment organizat de Council on Foreign Relations. "Nu am face aşa ceva", a afirmat directorul CIA, la câteva ore după acuzaţiile lansate de senatoarea democrată Dianne Feinstein, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Senat.

Agenţia Centrală de Informaţii a accesat ilegal calculatoarele din Senat pentru a distruge documente referitoare la programul tehnicilor speciale de interogare, a acuzat, marţi, senatoarea democrată Dianne Feinstein, evocând o eventuală încălcare a Constituţiei.

"Sunt foarte îngrijorată, verificarea declanşată de CIA ar putea reprezenta o încălcare a principiului separării puterilor, prevăzut de Constituţie, inclusiv libertatea de exprimare şi de dezbatere", a declarat preşedinta Comisiei de Informaţii din Senat, Dianne Feinstein. "Această operaţiune ar putea ameninţa cadrul constituţional esenţial pentru o supraveghere eficientă de către Congres a activităţilor desfăşurate de serviciile de informaţii sau de oricare alte instituţii guvernamentale", a mai afirmat senatoarea Dianne Feinstein.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
CONGRES,
CIA
/actualitate/cia-neaga-ca-a-spionat-calculatoarele-folosite-de-angajati-ai-senatului-sua-12244364
12244364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.