Fostul deputat PDL Sorin Buta, urmărit penal pentru operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia

Autor: Departamentul Social Postat la 11 martie 2014 55 afişări

Fostul deputat PDL Sorin Gheorghe Buta este urmărit penal pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, prin negocierea şi semnarea unor contracte ale firmei la care soţia sa era asociat, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procurorii din cadrul DNA - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Buta Gheorghe Sorin, fost deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de DNA.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2012, Sorin Buta, în calitate de deputat, cu ocazia încheierii unor contracte de prestări servicii, a reprezentat interesele financiare şi comerciale ale unei societăţi comerciale în care soţia sa avea calitatea de asociat, administrând în fapt societatea respectivă.

"Astfel, între anii 2009 şi 2010, suspectul Buta Sorin Gheorghe a participat la mai multe discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, context în care a negociat, întocmit şi semnat diferite contracte de prestări servicii. Obiectul acestor contracte a constat în acordarea de consultanţă în materie de construcţii/inspecţie de şantier, întocmind şi semnând totodată facturi fiscale, toate acestea ca reprezentant al societăţii anterior amintite. Valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 66.000 lei", se mai arată în comunicat.

Procurorii anticorupţie mai precizează că Buta, în perioada 21.03.2011 - 20.03.2012, a fost angajat în cadrul unei societăţi comerciale, în baza unui contract individual de muncă, în funcţia de diriginte de şantier.

Activităţile desfăşurate în aceste condiţii sunt incompatibile cu funcţia de deputat, pe care Buta o îndeplinea la momentul respectiv, susţine DNA.

Procurorii mai spun că lui Sorin Buta i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Sorin Buta a fost deputat în perioada 2008-2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BUTA,
DNA,
fost deputat,
incompatibilitate
/actualitate/fostul-deputat-pdl-sorin-buta-urmarit-penal-pentru-operatiuni-financiare-incompatibile-cu-functia-12244295
12244295
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.