Theatrum Online: Theatrum.ro

Postat la 08 martie 2021 30 afişări

Reprezentanţii Theatrum descriu proiectul ca fiind „prima platformă culturală care satisface toate nevoile de informare şi achiziţie online ale iubitorilor de teatru  de la informaţii despre actori, spectacole, distribuţie, durată, teatre până la accesul rapid către achiziţionarea de bilete direct de la furnizori, într-un singur loc şi user-friendly”.

Descrierea inovaţiei:

Theatrum.ro este o platformă adaptată trendurilor şi cerinţelor actuale ale utilizatorilor. Vine în sprijinul celor care doresc să îşi planifice o seară de teatru şi au nevoie să afle toate informaţiile dintr-un singur loc. Proiectul reprezintă şi o bază de date importantă cu informaţii despre actori, regizori şi scenografi care activează în acest moment în teatrul românesc. Este singura platformă care la momentul actual uneşte toată informaţia despre teatru din România. Theatrum a fost lansat în ianuarie 2020, când doi antreprenori prieteni, Andrei David (stânga) şi Tiberiu Mercurian, uniţi prin pasiunea pentru teatru şi cu o vastă experienţă în marketing şi digital content, dar şi în antreprenoriat cultural, au transformat în realitate dorinţa lor de a crea o platformă cu un nivel ridicat de user experience şi un volum important de informaţii actualizate în timp real despre lumea teatrelor din România. Pe lângă cei doi fondatori, echipa Theatrum este formată de colaboratori din domenii cum ar fi design, UX/UI, programare şi marketing.

Elementul de noutate:

Platforma Theatrum vine cu funcţionalităţi noi, inexistente până acum în peisajul cultural, potrivit reprezentanţilor proiectului:  În primul rând, cu designul şi zona de user experience. Dacă până acum informaţia era împrăştiată pe mai multe site-uri şi era nevoie de mult timp de căutare pentru o imagine completă despre un spectacol şi apoi pentru achiziţia de bilete online, Theatrum, cu ajutorul unui design simplu, conceput pentru transmiterea rapidă a mesajului către utilizator, pune la dispoziţie informaţii complete şi organizate logic pentru o parcurgere uşoară. De asemenea, din punct de vedere tehnologic, utilizatorii au parte de un user experience accesibil, beneficiind de un algoritm avansat. Când îşi fac cont, îşi pot selecta actori/regizori/scenarişti preferaţi şi astfel vor primi ulterior recomandări personalizate.

Efectele inovaţiei:

În prezent, pe platformă sunt afişate informaţii despre 42 de teatre şi 2.279 de artişti. Utilizatorii au parte de o experienţă îmbunătăţită când îşi plănuiesc ieşirea la teatru şi funcţionalităţi utile pentru a se informa şi pentru a achiziţiona bilete şi primesc recomandări personalizate bazate pe preferinţele lor în materie de actori şi piese favorite, în timp ce artiştii şi profesioniştii din zona culturală au ocazia să ajungă la publicul lor printr-o platformă modernă şi să atragă, astfel, mai eficient publicul ţintă spre spectacolele lor. Acest aspect are impact major asupra teatrelor independente care adesea nu dispun de fonduri suficiente pentru promovarea  spectacolelor. Prezenţa lor pe o astfel de platformă le asigură o vizibilitate importantă, gratuit. Per ansamblu, lansarea Theatrum, spun fondatorii platformei, va avea ca efect în timp educarea publicului iubitor de teatru şi creşterea consumului acestei forme de artă. În primele două luni de la lansare, platforma a fost accesată şi folosită de peste 5.000 de utilizatori unici. Ulterior, din cauza contextului neobişnuit, când teatrele au fost şi încă sunt încă închise pe fondul răspândirii pandemiei de COVID-19, platforma a continuat să ofere informaţii despre piesele de spectacolele care se transmit online.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.