The Guardian compara portretul lui Dracula cu cel al unui "chelner italian furios"

Postat la 01 noiembrie 2010 59 afişări

Cum s-ar simti un englez intrebat fiind daca Elisabeta I era o pitica amatoare de carne de om? Ca un roman intrebat daca Vlad Tepes a fost, intr-adevar vampir! Este concluzia la care a ajuns Tanya Gold, reporter al ziarului britanic The Guardian, dupa ce a strabatut Romania in lung si lat, pe urmele legendarului Dracula.

Ajunsa in Bucuresti "o incrucisare intre vechiul Paris si un orasel industrial englezesc", aceasta este sfatuita sa viziteze, mai intai, Castelul Bran. Afland ca a fost resedinta reginei Maria, nepoata reginei Victoria, Gold isi explica de ce interiorul castelului arata de parca ar fi fost "cumparat si remobilat de o englezoaica". Satula de atractii turistice, ziarista ii cere ghidului sa o duca in locul in care s-a nascut Dracula. Ajunge in Sighisoara, unde ghidul ii spune ca maidanezii care pot fi vazuti la tot pasul sunt de fapt varcolaci.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/the-guardian-compara-portretul-lui-dracula-cu-cel-al-unui-chelner-italian-furios-7646114
7646114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.