Tesla a întrecut Ford ca valoare de piaţă pe bursă

Postat la 04 aprilie 2017 65 afişări

Tesla a întrecut Ford ca valoare de piaţă pe bursă, după ce acţiunile producătorului de maşini electrice au crescut cu 7%, la finalul şedinţei de tranzacţionare de luni, scrie BBC News online.

Tesla a întrecut Ford ca valoare de piaţă pe bursă

La sfârşitul şedinţei de tranzacţionare, Tesla avea o valoare de piaţă de 49 de miliarde de dolari, comparativ cu 46 de miliarde de dolari, valoarea Ford.

Acţiunile Tesla au crescut luni, după ce compania a anunţat livrări record de maşini în primele trei luni din anul acesta. Compania a livrat peste 25.000 de maşini în primul trimestru din 2017, cu 70% mai mult faţă de acelaşi trimestru din anul trecut.

Chiar dacă vânzările Tesla cresc rapid, acestea reprezintă doar o fracţiune din vânzările Ford, firmă care a vândut 6,7 milioane de maşini, în 2016. În schimb, Tesla a livrat 76.000 de maşini electrice, anul trecut.

În primul trimestru din 2017, Tesla a livrat 13.450 de maşini Model S şi 11.550 de maşini Model X.

Tesla va lansa Model 3, anul acesta, o maşină de dimensiuni medii, cea mai accesibilă, ca preţ, cu care speră să aibă deschidere la piaţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.