Terorişti s-ar putea folosi de roboţi ucigaşi în viitor. Stephen Hawking avertizează: "Inteligenţa artificială are potenţialul de a evolua mai rapid decât rasa umană"

Postat la 05 iulie 2016 120 afişări

Terorişti s-ar putea folosi de roboţi ucigaşi în viitor. Stephen Hawking avertizează: "Inteligenţa artificială are potenţialul de a evolua mai rapid decât rasa umană"

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a găzduit la începutul acestui an, la Geneva, o dezbatere despre un nou tip de armă, robotul ucigaş, care ar putea fi creat de către terorişti. Scopul întâlnirii a fost începerea procesului de stabilire a orientărilor stricte care reglementează utilizarea robotului ucigaş, scrie Daily Mail.

În cadrul întâlnirii oficiale a statelor membre ONU s-a discutat problema tehnologiei care poate permite unui robot pre-programat să ucidă. În viitorul apropiat este posibil ca maşinăriile să aleagă independent ţintele indiferent de dorinţele creatorilor. Armele pe deplin autonome se deplasează rapid din domeniul science fiction spre realitate.

"În timp ce aceste sisteme de ucidere robotizate ar putea fi disponibile într-o primă etapă doar în ţările avansate tehnologic, pe viitor acestea s-ar putea răspândi”, a susţinut raportul ONU.

Anul trecut mai mult de 1.000 de specialişti în tehnologie şi robotică, inclusiv omul de ştiinţă  Stephen Hawking, Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors,si Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, au avertizat că astfel de arme ar putea fi dezvoltate în câţiva ani, nu în zeci de ani.

Profesorul Stephen Hawking a reiterat îngrijorările sale săptămâna trecută, vorbind la emisiunea ,,Now show” a lui Larry King. El a spus în cadrul emisiunii că ,, odată ce maşinile ajung să fie în stare să se dezvolte din ce în ce mai mult, nu putem prezice dacă obiectivele lor vor fi la fel cu cele ale oamenilor”. ,,Inteligenţa artificială are potenţialul de a evolua mai rapid decât rasa umană", a declarat fizicianul.

Statele Unite ale Americii, China, Israel, Coreea de Sud, Rusia şi Marea Britanie îşi îndreaptă atenţia spre sisteme care să ofere  mai multă autonomie maşinilor de luptă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/teroristi-s-ar-putea-folosi-de-roboti-ucigasi-in-viitor-stephen-hawking-avertizeaza-inteligenta-artificiala-are-potentialul-de-a-evolua-mai-rapid-decat-rasa-umana-15516854
15516854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.