Termenul de valabilitate a planurilor de urbanism general a fost prelungit

Postat la 13 decembrie 2012 19 afişări

Termenul de valabilitate a planurilor de urbanism general a fost extins de la doi ani la trei ani, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată miercuri, de Guvern.

În document se arată că Ministerul Dezvoltării Regionale a constatat că 42% din unităţile administrativ teritoriale au în continuare planurile de urbanism general mai vechi de 10 ani. "În urma analizei făcute de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se constată că 42% din unităţile administrativ teritoriale au în continuare planurile de urbanism general mai vechi de 10 ani, iar din acestea doar 25% au hotărâre de consiliu local de prelungire a termenului de valabilitate", se arată în documentul care modifică Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul. Potrivit actului normativ, fiecare unitate administrativ teritorială va trebui să îşi actualizeze periodic, la maximum zece ani, planul urbanistic general, în funcţie de evoluţia previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali şi a necesităţilor locale.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
urbanism,
planuri,
prelungire,
termene
/actualitate/termenul-de-valabilitate-a-planurilor-de-urbanism-general-a-fost-prelungit-10390381
10390381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.