TeraPlast Group şi-a dublat cifra de afaceri în primele nouă luni din 2018

Autor: Andra Stroe Postat la 30 octombrie 2018 42 afişări

TeraPlast Group, unul dintre cei mai mari producători de materiale pentru piaţa construcţiilor din România, a înregistrat în primele nouă luni din 2018 o cifră de afaceri consolidată de 590,5 milioane de lei, în creştere cu 100% faţă de vânzările din acelaşi interval al anului trecut.

TeraPlast Group şi-a dublat cifra de afaceri în primele nouă luni din 2018

Totodată, în aceeaşi perioadă de referinţă, EBITDA consolidată a grupului a crescut cu 60%, de la 32,9 milioane de lei la 52,8 milioane de lei.

Grupul s-a axat pe dezvoltarea reţelei de distribuţie, creşterea prezenţei pe pieţele europene, precum şi pe dezvoltarea de noi produse şi a portofoliului de clienţi pentru acestea. În plus, rata EBITDA a ajuns la 9% faţă de 8,4% în primele 6 luni.

Totodată, în primele nouă luni din 2018, divizia Steel, formată din TeraSteel Serbia, TeraSteel România şi Depaco a înregistrat o cifră de afaceri de peste 350 milioane de lei, mai mult decât triplul valorii din perioada de referinţă a anului trecut. Totodată, EBITDA diviziei a depăşit dublul valorii din perioada ianuarie-septembrie 2017, ajungând la 31,7 milioane de lei (+120%).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.