Tendinţe piaţa rezidenţială din România: 1 din 5 locuinţe nou construite foloseşte tâmplărie premium din aluminiu

Autor: Georgiana Călin Postat la 14 decembrie 2016 185 afişări

Tendinţe piaţa rezidenţială din România: 1 din 5 locuinţe nou construite foloseşte tâmplărie premium din aluminiu

Una din cinci  locuinţe nou construite în România este dotată cu tâmplărie premium din aluminiu, arată datele Reynaers Aluminium România, parte a liderului european pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii. Proiectele rezidenţiale contribuie, astfel, la creşterea segmentului premium de aluminium pe piaţa de tâmplărie termoizolantă.

 

Cererea de produse pentru proiectele office rămâne principalul motor al pieţei tâmplăriei de aluminiu datorită fondurilor tot mai mari alocate. În acelaşi timp, segmentul rezidenţial a cunoscut o creştere semnificativă în 2016. Sistemele din aluminiu pentru ferestre şi uşi conduc în topul solicitărilor beneficiarilor, care le aleg pentru calitatea superioară şi durata îndelungată de utilizare. 

 

„Proiectele derulate de Reynaers în 2016 ne confirmă o maturizare în comportamentul clienţilor, care sunt mult mai atenţi la detalii şi preocupaţi de calitatea soluţiilor pe care le aleg pentru locuinţele lor. Pentru fiecare proiect, echipa de specialişti a companiei lucrează îndeaproape cu arhitecţi, executanţi sau dezvoltatori, oferind soluţii personalizate pentru realizarea de proiecte de mare complexitate, adaptate dinamic la exigenţele actuale de eficienţă energetică, confort, durabilitate şi design.”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers România.

 

Peste 40% din pierderile de căldură din interiorul unei clădiri sunt cauzate de izolaţia ferestrei sau izolaţia perimetrală deficitară a acesteia. Pentru a împiedica acest lucru, Reynaers, spre exemplu, pune la dispoziţie un pachet de soluţii constând în membrane de etanşare, spumă termoizolantă şi elemente de fixare ascunse pentru reducerea pierderilor de căldură cauzate de izolarea termică perimetrală precară. Un exemplu este Amber Gardens, primul ansamblu rezidenţial din România cu locuinţe verzi de lux, care are la bază principiile designului bioclimatic şi aplică standardele energetice ale unei case pasive, cel mai performant standard energetic din lume. Pentru Amber Gardens, Reynaers a introdus  sistemul din aluminiu pentru uşi şi ferestre cu izolaţie termică superioară.  

Astfel, soluţiile de tâmplărie Reynaers au contribuit semnificativ în atingerea celor mai ambiţioase obiective ale directivei de Eficienţă energetică a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero.  

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.