Revoluţionarii cer confruntare cu Ion Iliescu în dosarul Revoluţiei

Postat la 13 decembrie 2016 45 afişări

Liderul Asociaţiei 21 decembrie 1989, Doru Mărieş, a avut, marţi, o întâlnire cu Procurorul General al României şi cu procurorul care instrumentează dosarul Revoluţiei, iar la finalul întrevederii a declarat că a cerut o confruntare între revoluţionari şi fostul preşedinte al României, Ion Iliescu.

Revoluţionarii cer confruntare cu Ion Iliescu în dosarul Revoluţiei

,,Eu am convingerea că, în cel mai scurt timp, vor fi puşi sub urmărire penală foarte mulţi din cei învinuiţi în decembrie '89, în frunte cu Ion Iliescu. Sunt convins că nu trece iarna fără a fi puşi sub urmărire penală. Şi spun mult când zic că nu trece iarna”, a declarat Doru Mărieş.

Liderul Asociaţiei 21 decembrie 1989, alături de mai mulţi revoluţionari, s-au întâlnit, marţi, cu Procurorul General al României, Augustin Lazăr, cu cei doi procurori generali adjuncţi, Bogdan Licu şi Laura Oprean, şi cu doi procurori de la Secţia Militară, pentru a discuta despre evoluţia dosarului Revoluţiei, după redeschiderea acestuia.

,,Din ceea ce am aflat, se caută documente şi se încearcă să se adune rămăşiţe ale documentelor din secţii de poliţie, din penitenciarele unde au fost duşi revoluţionarii, tot ce înseamnă document istoric, indiferent că se află la Senat, la celebrele comisii din anii ‘90 – ’94 sau pe la alte instituţii care au desfăşurat activităţi de combatere a manifestanţilor", a spus Mărieş.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.