Televizoarele OLED, interzise în UE de la 1 martie 2023. Fals sau adevărat?

Postat la 02 martie 2023 109 afişări

Televizoarele OLED, interzise în UE de la 1 martie 2023. Fals sau adevărat?

Niciun site oficial al instituţiilor europene, vreo televiziune sau o publicaţie de ştiri cu trend majoritar din Europa nu specifică decizia interzicerii televizoarelor cu tehnologie OLED şi cu rezoluţii de 4K-8K

Nici companiile producătoare precum SAMSUNG, PHILIPS sau SONY nu au dat un comunicat oficial că nu-şi vor mai putea comercializa produsele în spaţiul Uniunii Europene.

Organizaţiile non-guvernamentale de protecţia mediului precum Greenpeace n-au militat pentru interzicerea televizoarelor care sunt mari consumatoare de energie electrică

Uniunea Europeană vrea, într-adevăr, ZERO emisii de carbon până în 2050, în conformitate cu Acordul Climatic de la Paris

Sunt informaţii oficiale că majoritatea organizaţiilor non-guvernamentale (ca Greenpeace) propun limitarea producţiei de carne animală la nivel global pentru a reduce emisiile de carbon.

Este oficial că Uniunea Europeană favorizează consumul de carne vegetală, carne artificială şi insecte, potrivit Comisiei Europene, fiindcă producţia acestora presupune mai puţine emisii de carbon decât în cazul creşterii vitelor, în conformitate cu Acordul Climatic de la Paris, semnat în 2015.

Dar nu există informaţii oficiale că UE ar interzice producţia de carne animală în totalitate în viitorul apropiat, ci mai degrabă, se doreşte diminuarea producţiei până în anii 2040-2050, adică nu în viitorul apropiat.

De asemenea, Parlamentul European a votat pentru interzicerea producţiei de automobile cu benzină şi diesel până în 2035,  o lege care cu siguranţă va fi dificil de aplicată, având în vedere că Italia sau oricare stat membru european se poate opune legii, având suveranitate naţională şi dreptul la autodeterminare.

Fact-checking  Nu există comunicate oficiale despre interzicerea televizoarelor mari consumatoare de energie

Dar nu există informaţii oficiale că s-au interzis televizoarele OLED în spaţiul Uniunii Europene de la 1 martie 2023, cu scopul de a reduce consumul excesiv de energie electrică.

Consultând site-urile instituţiilor europene, precum cel al Agenţiei Europene de Mediu, nu a fost raportată nicio informaţie legată de televizoare.

Nici companiile producătoare de televizoare, precum Philips, Samsung şi Sony, nu au dat un comunicat oficial că nu-şi vor mai comercializa dispozitivele electronice vizate de la 1 martie 2023.

Sunt câteva publicaţii, puţin cunoscute, care au propagat ştiri despre interzicerea televizoarelor în Uniunea Europeană încă de anul trecut, intensificând curentul euroscepticismului.

Potrivit mai multor publicaţii de nişă, televizoarele cu ecrane mari urmau să fie interzise de la 1 martie 2023

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interzicere,
televizoare,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.