Te joci şi cultivi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 mai 2018 148 afişări

Foarte populare într-o vreme, jocuri ca Farmville, în care agricultorii virtuali se îngrijeau de recolte cu multă pasiune, nu aduceau însă niciun beneficiu real jucătorilor lor, până când o companie japoneză s-a decis să schimbe situaţia, transformând jocul în realitate.

Te joci şi cultivi

Lansat iniţial de Telefarm Co din Prefectura Ehime din Japonia şi intrat apoi sub umbrela gigantului e-commerce Rakuten, care l-a denumit Ragri, jocul pune în legătură fermieri virtuali cu agricultori adevăraţi de la care pot obţine produsele, scrie Japan Times.

Jucătorii selectează ce doresc să se cultive în funcţie de sezon, aleg agricultorul care să se ocupe, plătind seminţele şi munca acestuia, şi administrează cultura prin intermediul dispozitivelor mobile. La rândul lor, fermierii reali îi ţin pe jucătorii care i-au angajat la curent cu mersul recoltei, prin mesaje şi imagini.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.