Tatăl unui tânăr mort după incendiul din clubul Colectiv: Abia aştept al doilea dosar

Autor: Laura Buciu Postat la 12 mai 2022 38 afişări

Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea, un tânăr care a murit după incendiul de la Colectiv, spune că abia aşteaptă al doilea dosar. „L-au ţinut până când infecţiile nosocomiale l-au invadat şi nu a mai fost nimic de făcut”, a povestit acesta la Aleph News.

Tatăl unui tânăr mort după incendiul din clubul Colectiv: Abia aştept al doilea dosar

Narcis Hogea a explicat la Aleph News că fiul lui a ajuns la Viena abia în data de 7 noiembrie, deşi ar fi fost chemat din 4 noiembrie.

„În momentul în care a ajuns, medicii de la Viena ne-au spus că de ce a ajuns aşa târziu, de ce nu am venit când ne-au chemat ei. Pentru că aceşti oameni nu au vrut să-l lase şi aşa că abia aştept un al doilea dosar care e încă în faza de urmărire la procuratură să ajungă în instanţă şi să îi văd şi pe ceilalţi oameni cum vor plăti pentru greşelile pe care le-au făcut”, a spus acesta.

El susţine că Alexandru a murit din cauza greşelilor unor oameni: „Alexandru a plecat pe picioare de la Colectiv. Alexandru a ajuns conştient la Spitalul Universitar şi a avut pe departe cea mai bună evoluţie dintre toţi cei care erau acolo, la terapie intensivă. Şi cu toate acestea l-au ţinut până când infecţiile nosocomiale l-au invadat şi nu a mai fost nimic de făcut”.

Narcis Hogea a mai povestit că fiul lui a fost scos de pe lista de Belgia.

„O serie de bâlbâieli ucigaşe, o serie de bâlbâieli care au dus la moartea copilului meu. Aşa că de abia aştept ca cel de-al doilea dosar să ajungă în instanţă”, a adăugat tatăl lui ALexandru Hogea.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis joi pedepsele pentru inculpaţii în dosarul Colectiv. În mare parte este vorba de pedepse înjumătăţite faţă de decizia din fond.

Pedepsele în cazul Colectiv:

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4 - 4 ani

Alin Anastasescu, patronul clubului Colectiv - 11 ani şi 8 luni

Paul Gancea, alt patron Colectiv - 6 ani şi 4 luni de închisoare

Costin Mincu, al treilea patron - 8 ani de închisoare

Daniela Niţă (decedată), administratorul firmei de artificii - 12 ani şi 8 luni

Cristian Niţă, patronul firmei de artificii - 2 ani şi 6 luni cu suspendare

Viorel Zaharia, pirotehnist - 6 ani şi 10 luni

Marian Moise, pirotehnist - scade la 6 ani şi 10 luni

George Petrică Matei, pompier - 8 ani şi 8 luni;

Antonina Radu, pompier - 8 ani şi 8 luni

Fostele angajate ale Primăriei Sectorului 4, Aurelia Iofciu şi Larisa Luminita Ganea au fost achitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
colectiv,
narcis hogea,
dosar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.