Tăriceanu: Este obligaţia preşedintelui să divulge numele candidatului care este ofiţer acoperit

Autor: Tibi Bujdei Postat la 11 septembrie 2014 14 afişări

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, la Suceava, că nu are cunoştinţă de vreun ofiţer acoperit, precizând că este obligaţia preşedintelui Traian Băsescu să facă public numele, în condiţiile în care ar încălca legea dacă nu l-ar divulga.

Tăriceanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu are nicio informaţie legată de ofiţeri acoperiţi şi chiar dacă ar avea nu ar putea să o divulge.

"La nivelul CSAT nu eşti la curent cu cei care sunt ofiţerii acoperiţi, nu vine nimeni să-ţi prezinte vreo listă cu ofiţerii acoperiţi", a spus Tăriceanu, care a menţionat că nu ştie niciun ofiţer acoperit.

El a menţionat că legislaţia interzice celor care sunt parlamentari, miniştri, şefi de partid, magistraţi să fie ofiţeri acoperiţi şi a subliniat că nu are cunoştinţă de vreun astfel de ofiţer acoperit.

"Nu te joci cu reputaţia unor oameni numai pe bază de intuiţie sau bănuieli. Este obligaţia preşedintelui şi numai a preşedintelui, dacă consideră că este nevoie, dacă consideră că încalcă o lege nedivulgând aceste nume, să o facă. (...) Nu avem prea multe de elaborat pe subiect. Cel puţin aşa văd eu lucrurile. Le văd foarte simplu aici. Preşedintele intervine în jocul electoral, în campania electorală, chiar dacă nu are voie să o facă, cu scopul clar de a discredita un candidat", a spus preşedintele PLR.

Întrebat dacă ar putea fi Klaus Iohannis candidatul respectiv, ţinând cont că Traian Băsescu a refuzat să-l numească în funcţii guvernamentale, Tăriceanu a spus că nu crede că acesta este indiciul.

"Klaus Iohannis este adversarul meu, dar vreau să înţelegeţi că am o altă conduită. Nu vreau să intru în jocul practicat de Băsescu şi pentru că Băsescu a făcut acest lucru, a discreditat oameni care erau în politică, care şi-au distrus cariera politică pe acuzaţii nefondate, eu nu vreau să fac acest lucru. Nu am nici cel mai mic element ca să pot comenta şi să fac o apreciere de acest gen asupra vreunuia dintre candidaţi", a spus Tăriceanu.

El a reafirmat că nu este el persoana la care face referire Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a declarat, despre faptul că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi şi a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcţie "având două butoane".

Referindu-se la ”lucrurile ascunse din CV-urile candidaţilor la prezidenţiale”, despre care a făcut referire în trecut, Traian Băsescu a spus că toate afirmaţiile pe care le-a făcut pe această temă au rămas valabile.

”Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, îşi completeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi", a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Întrebat dacă va spune el cine nu şi-a completat CV-ul, în cazul în care candidaţii nu o vor face, preşedintele Băsescu a răspuns: ”Da, pentru că am obligaţia să o spun, am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să îşi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperi, etc., dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi”.

Preşedintele a adăugat că nu spune nimeni că trebuie ca acel serviciu să facă publică această informaţie, pentru că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă.

Întrebat dacă, dintre actualii candidaţi la Preşedinţie, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse în CV, Traian Băsescu a spus: ”Da”. ”Nu este corect să te duci într-o asemenea funcţie având două butoane”, a completat şeful statului.

”Voi fi în măsură să vă aduc probe, ce înseamnă acest dublu buton”, a mai spus Băsescu, precizând că ar fi ”necinstit din partea sa să nu o facă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TĂRICEANU,
BĂSESCU,
/actualitate/tariceanu-este-obligatia-presedintelui-sa-divulge-numele-candidatului-care-este-ofiter-acoperit-13250615
13250615
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.