Taranul roman: econom si dornic sa-si renoveze casa, nu sa-si cumpere alta noua

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 iulie 2011 127 afişări

Circa 80% dintre romanii care locuiesc in mediul rural au planuri de imbunatatire a locuintei pentru urmatorii cinci ani, insa majoritatea intentioneaza sa renoveze, sa faca reparatii majore si sa cumpere dotari noi pentru gospodarie, nu sa-si cumpere casa noua, reiese dintr-un studiu IRSOP.

Studiul, realizat pe un esantion de 214 gospodarii, reprezentativ pentru populatia intre 20-65 ani din mediul rural, arata ca foarte putini, in conditiile economice actuale, se orienteaza spre cumpararea unei locuinte noi sau a unui teren. Studiul a fost facut pentru BCR Banca pentru Locuinte, care a dorit astfel sa vada in ce masura ar exista interes in mediul rural pentru produsele de economisire-creditare pe care le vinde.

"Am fost placut impresionati de interesul crescut al populatiei din mediul rural pentru economisire-creditare. Chiar si in conditiile economice actuale, majoritatea romanilor din mediul rural intentioneaza sa economiseasca la fel in cursul urmatoarelor 12 luni (71%), demonstrand ca sunt oamenii gospodari si continuand sa stranga bani albi pentru zile negre", afirma Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

In mediul rural, circa 70% dintre romanii cu varste intre 20-65 ani, adica aproximativ un milion de persoane, sunt interesati de un produs de economisire-creditare pentru copii, in principal cu scopul strangerii unui fond de economii (67%), conform lui Alexandru Ciobanu.

Produsele de economisire-creditare vandute de BCR BpL sub marca Bauspar, prezentate persoanelor cuprinse in studiu, au fost remarcate pentru pret (dobanda fixa de 5% sau 6% pe an pe toata perioada creditului), mecanismul de economisire regulata ce ofera posibilitatea accesului la creditul locativ si prima de la stat, de 25% pe an din sumele economisite (dar nu mai mult de 250 de euro pe an / depunator), care pe perioada de economisire genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata.

BCR BpL finanteaza investitii in domeniul locativ - modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ. Pentru cei care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ, BCR BpL ofera posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat, micsorand astfel perioada de asteptare.

BCR Banca pentru Locuinte, subsidiara a grupului BCR specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008. Principalii actionari sunt Banca Comerciala Romana (cu 80% din actiuni) si S Bausparkasse der Oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a grupului austriac Erste (20%%).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/taranul-roman-econom-si-dornic-sa-si-renoveze-casa-nu-sa-si-cumpere-alta-noua-8489710
8489710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.