Tara unde este atât de frig încât locuitorilor le îngheaţă genele mergând pe strada. Temperaturile au ajuns si pana - 67 de grade Celsius

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 18 ianuarie 2018 705 afişări

Temperaturile în unele zone din Siberia, de pildă în Yakutia, au scăzut până la minus 67 de grade Celsius; este atât de frig, încât chiar şi genele îngheaţă, relatează CNN.

Tara unde este atât de frig încât locuitorilor le îngheaţă genele mergând pe strada. Temperaturile au ajuns si pana - 67 de grade Celsius

Locuitorii acestei regiuni îndepărtate, aflată la circa 5.500 de km distanţă de Moscova, sunt însă destul de obiştnuiţi cu acest tip de temperaturi.

Anastasia Gruzdeva, din localitatea Yakutsk, a postat un selfie, iar comentariul ataşat imaginii este: “Ştim cu toţii ce înseamnă temperaturile de sub 50 de grade Celsius. Şi da, suntem încă afară... De fapt, e chiar cald.”

Un alt locuitor din Yakutsk, Vladimir Danilos, a postat un video realizat în piaţa de peşte, într-un moment în care temperatura era de minus 49 de grade Celsius.

Dar puţine locuri de pe planetă sunt mai reci decât localitatea Oymyakon, unde temperaturile au ajuns la minus 69 de grade Celsius.

Alfat la circa 1000 km de Yakutsk, aşezarea reuneşte 500 de locuitori şi este îndeobşte recunoscută drept cel mai friguros loc locuit de pe planetă. În 1933, în localitate s-a înregistrat o temperatură de minus 67,7 grade Celsius.

Până acum, în această iarnă locuitorii din Oymyakon au avut de înfruntat opt dimineţi consecutive în care tempertaturile erau mai mici de minus 50 de grade Celsius. Învăţământul a fost suspendat momentan, din pricina condiţiilor meteo, în această localitate, relatează agenţia de ştiri RIA Novosti.

Nici chiar aceste condiţii vitrege nu au oprit însă trei turişti să se scalde în râul din localitate, aşa cum arată imaginile video postate de ei pe Instagram. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.