Ţara în care aproape 1 din 3 piloţi deţine licenţă falsă de zbor. „Au plătit pe altcineva să se prezinte în numele lor"

Autor: Andra Stroe Postat la 25 iunie 2020 879 afişări

Ţara în care aproape 1 din 3 piloţi deţine licenţă falsă de zbor. „Au plătit pe altcineva să se prezinte în numele lor"

Peste 30% dintre piloţii civili din Pakistan au licenţe false şi nu sunt calificaţi să zboare, a dezvăluit miercuri ministrul pakistanez al aviaţiei din ţară, scrie CNN. Adresându-se Adunării Naţionale a Pakistanului, Ghulam Sarwar Khan a declarat că 262 de piloţi din ţară „nu au luat examenul” şi au plătit pe altcineva să se prezinte în numele lor, pilotând inclusiv aeronavele operatorilor străini.

„Nu au experienţă de zbor”, a spus el. Pakistanul are 860 de piloţi activi care deservesc companiile aeriene interne – linia principală, Pakistan International Airlines (PIA) a ţării - precum şi un număr de operatori străini, a spus Khan. PIA a interzis tuturor piloţilor care deţin licenţe false să rămână la sol.

Rezultatele anchetei au fost anunţate miercuri, ca parte a unui raport preliminar privind un accident aviatic în care au murit 97 de persoane în sudul oraşului Karachi, la data de 22 mai. Accidentul s-a produs din neatenţia piloţilor, care discutau despre coronavirus şi despre modul în care familiile lor au fost afectate, nefiind atenţi la instrucţiuni, deşi au fost avertizaţi de de trei ori de către controlorii de trafic aerian că avionul era prea mare şi că nu ar trebui să încerce să aterizeze, dar căpitanul nu a acordat atenţie acestor instrucţiuni.

Singurele persoane care au scăpat fiind doi pasageri şi membrii echipajului. Nu se ştie încă dacă piloţii aveau sau nu atestate false.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piloti,
pakistan,
falsificare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.