Ţara europeană unde numărul unor boli extrem de grave s-a dublat în ultima vreme. Nivelul atins reprezintă un record

Autor: Andreea Tobias Postat la 06 iunie 2023 153 afişări

Ţara europeană unde numărul unor boli extrem de grave s-a dublat în ultima vreme. Nivelul atins reprezintă un record

Număr record de diagnostice de gonoree şi sifilis înregistrate în Anglia în 2022. "Am văzut mai multe diagnostice de gonoree în 2022 decât oricând înainte, cu creşteri mari, în special la tineri”, spune un medic. 

Cifrele anuale ale Agenţiei britanice de securitate sanitară (UKHSA) arată că diagnosticele de gonoree au crescut la 82.592 în 2022, o creştere de 50,3% faţă de 2021 (54.961), scrie Sky News.

Acesta este cel mai mare număr de diagnostice într-un an de când au început înregistrările în 1918, a precizat UKHSA.

De asemenea, diagnosticele de sifilis infecţios au crescut la 8.692 în 2022, cel mai mare număr anual din 1948.

Persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani sunt cele mai susceptibile de a fi diagnosticate cu boli cu transmitere sexuală din cauza faptului că îşi schimbă partenerii sexuali mai des decât alte grupe de vârstă.

Dr. Hamish Mohammed, epidemiolog consultant la UKHSA, a declarat: "Am văzut mai multe diagnostice de gonoree în 2022 decât oricând înainte, cu creşteri mari, în special la tineri. Infecţiile cu transmitere sexuală (ITS) nu sunt doar un inconvenient - ele pot avea un impact major asupra sănătăţii dvs. şi a oricărui partener sexual".

"Prezervativele sunt cea mai bună apărare, dar dacă nu aţi folosit unul ultima dată când aţi făcut sex cu un partener nou sau ocazional, faceţi-vă un test pentru a depista din timp orice potenţiale infecţii şi pentru a preveni transmiterea lor altora. Testarea este importantă pentru că este posibil să nu aveţi niciun simptom al unei ITS."

Deşi, de obicei, ITS sunt uşor de tratat cu antibiotice, unele pot provoca probleme grave de sănătate, inclusiv infertilitate şi boli inflamatorii pelviene.

UKHSA a îndemnat oamenii să folosească prezervative şi să se testeze în mod regulat dacă fac sex cu parteneri noi sau ocazionali.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gonoree,
sifilis,
anglia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.