Ţara care se opune Facebook-ului

Autor: Ioana Matei Postat la 18 decembrie 2012 33 afişări

"Ne vom lupta viguros" este răspunsul pe care un purtător de cuvânt al Facebook l-a dat ca reacţie al legii germane numită de oficialii companiei un „decret complet nefondat şi o risipă de bani ai contribuabililor”, potrivit spiegelonline.com

Răspunsul Facebook vine în contextul în care o instituţie statală germană care acţionează în direcţia protejării vieţii private a oferit un ultimatum Facebookului: compania nu trebuie să îi mai oblige pe oameni să îşi folosească numele reale, în caz contrar aceasta va plăti amenzi. Avocaţii germani sunt de părere că folosirea reţelei de socializare ar trebui permisă pentru utilizatorii anonim, politica referitoare la numele oamenilor intrând în contradicţie cu politica ţării de protecţie a datelor.

Ca răspuns la refuzul Facebook de folosire a pseudonimelor, Centrul de Stat Independent pentru Protecţia Datelor (ULD) a emis astăzi un ultimatum către sediul din California al companiei. În cazul în care Facebook Inc, care opereaza în Statele Unite ale Americii, precum şi filiala din Irlanda, Facebook Ltd., care ruleaza operaţiunile europene., refuză să se conformeze în termen de două săptămâni, fiecare dintre acestea va plăti o amendă de la 20.000 € (26.000 dolari).

O lege germană referitoare permite folosirea de porecle în mediul online, şi, în consecinţă, Facebook trebuie să acţioneze în conformitate cu aceasta, poziţia actuală a companiei fiind diametral opusă criteriilor germane de protejare a datelor: "Este inacceptabil ca un portal din SUA precum Facebook să încalce legea germană privind protejarea datelor" au declarat oficialii germani însărcinaţi cu reglementarea politicilor de confidenţialitate.

Instituţia care a emis ultimatumul este cunoscută pentru măsurile riguroase luate în acest sens, printre care şi interzicerea butonului de "Like" pe site-ul statului, deoarece ar permite oamenilor din publicitate să urmărească preferinţele consumatorilor în 2011, dar şi blocarea Google Street View, în 2008.

Facebook insistă pe înregistrarea utilizatorilor cu numele lor reale, mergând până la blocarea utilizatorilor care folosesc pseudonime, susţinând că acest lucru va ajuta la menţinerea site-ului securizat. ULD consideră că cei care au fost alungaţi de pe site-ul de socializare din cauza folosirii unui pseudonim trebuie să îşi recapete dreptul de a folosit site-ul şi ar trebui, de asemenea, să fie informaţi asupra unei opţiuni care să permită folosirea unei porecle.

Reţeaua socială şi-a justificat poziţia în faţa instituţiei germane de reglementare a vieţii private prin faptul că subsidiara irlandeză Facebook Ltd. este în concordanţă cu legile europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Facebook,
Germania,
Google,
lege
/actualitate/tara-care-se-opune-facebook-ului-10399760
10399760
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.